Plăceri întunecate, un carusel al fanteziilor

Senzualitate, erotism, mister, situații neprevăzute, pasiune și sexualitate uneori dusă dincolo de rigorile pudorii sociale, iată câteva dintre elementele care definesc literatura lui Eden Bradley, autoare americană de ficțiune erotică, ce și-a câștigat de-a lungul anilor nu numai o reputație solidă, dar și o serie de aprecieri de seamă în lumea criticilor.

După un roman de debut cu răsunet, autoarea oferă publicului său o serie de nuvele și povestiri scurte, alcătuind adevărate colecții de senzualitate. Un astfel de volum, Plăceri întunecate, aduce în prim plan trei povești pline de erotism, dramă și suspans.

Ceea ce este de apreciat la stilul scriitoricesc al lui Bradley este faptul că se ferește, și o face cu succes, de platitudinile și desuetul literaturii erotice clasice, cu care suntem deja obișnuiți. Actul sexual, personaj principal și laitmotiv al povestirilor, nu este privit ca un deznodământ firesc al întâlnirii dintre două personaje, ci este motorul care pune în mișcare intrigi și aventuri, ce duc, de cele mai multe ori, la corelații și complicații profund legate de spiritul și psihologia caracterelor puse în prim-plan de către autoare.

Cele trei nuvele pun în joc în primul rând ființa umană, femeia în esență, cu toate neliniștile și tenebrele ei, cu căutările, rătăcirile și curajul ei de a explora teritoriile necunoscute ale emoțiilor, ale seducției și ale sexualității deopotrivă.

Viziunea autoarei nu este una statică, intrigile propuse nefiind numai un pretext pentru a descrie scene pline de un erotism întunecat, la limita perversiunii. Din contră, premisele și factorii care pun în mișcare fiecare dintre cele trei istorii sunt extrem de dinamici și foarte conectați la realitatea contemporană. Un cuplu încearcă să reînvie pasiunea care îl unea la început. Faptul că cei doi soți ajung pe tărâmul extremelor și al testării limitelor proprii, nici acest lucru nu este de mirare, pentru că foarte multe cupluri o fac, deși nu discută despre asta. Povestirea Lanțurile Iubirii ne arată o lume de taină, cea din dormitoarele proprii, o lume uneori nebună, dar fascinantă deopotrivă.

Citește mai mult pe stilfeminin.ro

Autor: Andreea Sterea

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *