Când scrie Raymond Chandler…

…nimic nu e de mântuială. Nici măcar scurtele povestiri poliţiste cu care şi-a început cariera. Precursoare ale marilor romane ce aveau să vină şi care aveau să îi câştige scriitorului american faima de maestru al genului, povestirile ne introduc în stilul lui Chandler, noir prin definiţie, dar fără îndoială, fascinant şi în ziua de azi.

Colecţia de povestiri poliţiste “Crima de mântuială” prefigurează câteva teme şi motive pe care autorul le va explora exhaustiv în cărţile sale şi care îi vor aduce celebritatea: figura eroului dur, dar de un umanism impresionant, oraşul Los Angeles, un adevărat personaj în sine, cu cele două feţe ale sale – lumina şi liniştea de zi versus violenţa şi decadenţa de noapte,  intriga alambicată şi finalul neaşteptat, toate compunând ceea ce vor deveni o marcă a scriitorului.

Luată separat, fiecare povestire este un carusel al misterului, la sfârşitul căruia cititorul abia dacă îşi recapătă suflul. Împreună, colecţia reprezintă o introducere în opera scriitorului şi un motiv bun pentru orice neiniţiat să pătrundă în tainele unuia dintre cei mai mari autori de romane mistery/thriller din lume.

Dacă vrei şi tu să te bucuri de clipe încărcate de suspans oferite de Raymond Chandler, profită de reducerea de 20% pentru Noutăţile Nemira, plus transport gratuit în această săptămână pentru comenzi de minim 59 lei.

1 Comentariu

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *