Povestea Nemira a cititorilor noștri ❤

Cu ocazia aniversării a 32 de ani de Nemira, am trimis un chestionar la supercititorii Nemira cu dorința de a afla mai multe despre poveștile lor cu editura.

Dacă vrei să primești și tu informații despre cărțile Nemira, chestionare sau alte surprize, te poți abona la newsletterul nostru aici – https://nemira.ro/abonare-newsletter/.

Le mulțumim prin această cale că împărtășesc alături de noi #plăcerealecturii. Le mulțumim că ne citesc, ne susțin și recomandă cărțile Nemira și mai departe.

Am ales cele mai faine și creative răspunsuri și le-am scris mai jos, ca să vă bucurați și voi de ele.

Care a fost prima ta întâlnire cu editura Nemira?

„Prima mea întâlnire cu editura Nemira a fost când eram în liceu. Am dat întâmplător peste seria de autor cu copertă neagră a lui Stephen King și ulterior am tot continuat să-mi cumpăr cărți. În timpul pandemiei am început să cumpăr predominant online și acum am o bibliotecă plină.”

„Anul acesta în primăvară, în timp ce stăteam în izolare pentru Covid-19, m-am hotărat să pun o comandă pentru câteva cărți care să-mi țină companie în acea perioadă.”

„În liceu, când profesoara de franceză ne-a recomandat să citim Eleganța ariciului, pentru a o putea dezbate la clasă.”

„Sunt un cititor de cursă lungă, deci probabil că a fost în urmă cu mulți ani, însă îmi aduc aminte de o carte tare dragă mie, pe care știu că am luat-o în mâini, am văzut de la ce editură este, și, pentru că m-a impresionat coperta și fontul și cartea în sine m-am decis să caut site-ul editurii și așa am descoperit o nouă lume. Cred că se întâmpla prin 2018 și era vorba despre cartea Umanii.”

„Sunt alături de Nemira chiar de la început (înființare), de pe vremea când se făceau comenzi pe cărți poștale. Vânătorul de recompense cred că a fost prima carte comandată.”

„Acum 32 de ani, odată cu apariția și publicarea cărților S.F.”

„Prima mea întâlnire cu Nemira a fost în Aprilie 2017, prin ochii lui Matt Haig, un autor care mi-a adus calmul neîncetat. Eram la liceu și cu alte griji, deci nu conștientizam în câte alte povești mă voi aventura. Acea întâlnire a adus o mică schimbare în ceea ce sunt acum, așa că vă datorez mulțumiri!”

„Aveam doar 10 ani când am văzut monstrul care trăia în bibliotecă. Întrezărisem atunci, ascuns printre rafturile maronii, un chip mutant, deformat, cu maxilare supradimensionate și o gură larg deschisă, plină de colți imenși. Nu era periculos, nu atâta timp cât rămânea doar un desen pe coperta unui roman scris de Chelsea Quinn Yarbro. Nopțile bestiei se numea, și coșmarurile au început după ce am început să îl citesc. Iar coșmarurile au fost un stimulent să citesc mai departe horror, așa că am continuat cu Dean (R) Koontz, Serge Brussolo, John Saul și, bineînțeles, Stephen King. Pe care îl citesc cu o imensă satisfacție și astăzi.”

„Anii 90. Tatăl meu fiind fan Dune. Restul e istorie.”

„Prima mea întâlnire cu editura Nemira a avut loc cu foarte mulți ani în urmă. Eram încă la liceu și îmi doream foarte tare să citesc o carte frumoasă, așa că am ales să lecturez Vassa și Noaptea, de Sarah Porter. A fost una dintre cele mai surprinzătoare cărți citite de mine vreodată și mi-a rămas cu totul în suflet. Au trecut câțiva ani bun de atunci, iar eu nu mai sunt aceeași fată de liceu, dar încă mă gândesc cu drag la cartea respectivă și îmi doresc să o recitesc cândva.”

„Prima mea întâlnire cu editura Nemira a fost în perioada liceului când a apărut seria Gossip Girl. Am adorat serialul şi când am aflat că sunt cărțile traduse la noi, le-am vânat. Încă țin minte cum căutam zilnic primele volume pe tot felul de site-uri fiindcă erau stoc epuizat.”

Poți să ne descrii în câteva cuvinte călătoria ta cu editura Nemira?

„Romanele Regelui au fost dragoste la prima lectură, asa că le-am tot cumpărat.   ”

„Palpitantă. Aștept cu nerăbdare orice noutate legată de noi cărți Sci-Fi, fantasy și manga.”

„Călătoria mea cu Nemira se rezumă la câteva cuvinte – nu mai am spațiu în bibliotecă și tot continui să cumpăr.”

„În orasul meu mic nu aveam multe cărți de la Nemira, așadar după primele seria Dune nu am mai citit și altele, până acum câțiva ani când am redevenit pasionat de lectură și mai ales de lectura SF, moment în care am început să cumpăr foarte multe cărți. Multe sunt SF, iar multe din cele SF sunt Nemira, inclusiv cele din primii ani ai editurii. Încă mă strădui să citesc tot ce am și încă apar cărți bune pe care le vreau de la Nemira. :)”

„De fiecare dată mă cuprinde euforia cand îmi permit să comand un nou set de cărți. E o recompensă specială pe care mi-o rezerv pentru timpul liber.”

„Magică și surprinzătoare de fiecare dată. Știu că în spate sunt niște oameni extraordinari, care fac ca totul să se întâmple și mă gândesc la ei atunci când cumpăr o carte de la Nemira din librării sau când dau comandă pe site.”

„E o relație care în timp a dat dependență…”

„Cea mai frumoasă poveste de prietenie pot spune. Mă regăsesc în frumoasele cărți pe care editura Nemira le publică și sunt recunoscătoare pentru toate momentele în care #plăcerealecturii și-a spus cuvântul. ❤”

„O călătorie de o viață, ce devine din ce în ce mai frumoasă. ❤”

„Am început să vă îndrăgesc datorită romanelor de Stephen King. La început, le împrumutam de la Biblioteca Județeană Gheorghe Asachi Iași fiindcă nu aveam bani să le cumpăr, eram elevă. Mi-au plăcut atât de mult încât strângeam alocațiile pentru a le lua. Și acum le am! Sunt intacte! ”

„Începând cu Matt Haig, totul a fost mai liniștit, dar s-a ajuns la haos ulterior. Un haos pe care l-am îmbrățișat încântată! An de an am continuat să descopăr bucăți mai mari din editură, ajungând în final să cunosc din oamenii care pun mânuțele pe aventurile ce ajung la mine. A fost spectaculoasă și va mai urma! L-am descoperit pe King, omul care nu încetează să mă surprindă, am descoperit autori (dar și oameni din spatele acestui nume) fără de care nu aș fi ajuns cu imaginația în punctul acesta. Orice carte contribuie la experiențele virtuale, dar și reale, de aceea, mă bucur că m-am înrolat în echipajul Nemira și continui să înot. ”

„Iubesc cărțile de când mă știu: la început îmi citea mama, apoi destul de repede am luat inițiativa și de atunci nu îmi pot imagina o zi fără lectură! De la basmele lui Vladimir Colin trecerea la SF a fost oarecum…naturală! Aveam puține cărți SF pe vremea aceea, Jules Verne și câțiva autori ruși, câte o revistă… Apoi, după revoluție, a apărut NEMIRA cu toate comorile și misterele ce abia așteptau să fie descoperite, descifrate! Am cumpărat și am citit cu frenezie, alături de fetele mele care îmi împărtășesc pasiunea și de atunci, tot înainte! Recitesc cu plăcere, de parcă ar fi noi, unele din cărțile achiziționate de-a lungul anilor.M-am îndrăgostit iremediabil de DUNE, aștept cu nerăbdare ultimul volum. ”

„Nemira a fost cu mine din gimnaziu și până la facultate (și va fi și de acum înainte 🙂 ) si m-a scos din multe stări mai nasoale. Știam că mereu aveam o carte bine scrisă în care să mă culcușesc și să uit de griji. În același timp, Nemira m-a însoțit și în cele mai fericite momente ale vietii: prima ieșire din țară, vacanțe la mare, plimbări lungi cu trenul…”

„E cam dificil să pui în câteva cuvinte 28 de ani de când vă citesc. Pe de altă parte, faptul că o fac de atâta vreme ar trebui să arate că îmi cam place călătoria asta.”

„Călătoria mea cu editura Nemira este cea mai frumoasă experiență dintre toate de până acum. Îmi place enorm această editură, iubesc oamenii care lucrează acolo și urmăresc cu drag munca lor de pe Instagram. Sunteți minunați! Câteva cuvinte care ar descriere cel mai bine editura Nemira: Prietenie, dedicare, cărți, pisici și povești de dragoste cu iz de vară.”

„În perioada liceului cititul nu era un hobby, citeam, dar mai rar şi doar romane de dragoste. Acțiunea, thrillerele, crimele mă speriau. După facultate am devenit fan Agatha Christie şi o colegă mi-a recomandat-o pe Rodica Ojog-Braşoveanu, acela a fost momentul în care am început cu adevărat să iubesc editura Nemira. De 2-3 ani am descoperit-o pe C.J. Tudor cu al ei Om de cretă şi m-am îndrăgostit de cărțile de la Armada. Thrillerele au acum un loc special în inima mea, dar mereu fac loc pentru o călătorie în Italia (O vară italiană a fost perfectă), sau în Franța (Săruturi şi Croissants mi-a dat o poftă incredibilă de dulciuri), o Lecție de chimie alături de Elizabeth Zott sau pur şi simplu încerc să mă descopăr prin intermediul cărților lui Matt Haig. Sunt sigură că şi în următorii ani am să călătoresc împreună cu Nemira pe meleaguri noi şi tot mai interesante mai ales că recent am descoperit cărțile manga.”

Dacă ar fi să recomanzi o singură carte de la editura Nemira unui prieten care ar fi aceea?

Dune.”

„Nu pot recomanda doar una…”

Umanii de Matt Haig, potrivită, zic eu, atât unui iubitor de SF cât și unuia fără legatură cu domeniul.”

„Recomand cu foarte multă căldură Corabia magiei, de Robin Hobb.”

„Fiind vară cu siguranță O vară italiană deoarece este perfectă pentru o aventură în minunatele țărmuri ale Italiei. Când am citit cartea m-am simțit cu adevărat în Italia și simțeam mirosurile splendid povestite din carte.❤”

„Depinde de prieten, desigur! Dar cu siguranță, prima opțiune este să îi aduc la cunoștință talentul lui Stephen King, așa că o să îi recomand Focul Viu care mi-a dat senzații extraordinare ❤”

O vară italiană. Puțină speranță în viața cuiva nu are cum să dăuneze. Cred că cei pe care-i iubim, bunicii, părinții noștri nu se duc niciodată definitiv. Continuă să trăiască prin noi și în amintirile noastre.”

DUNE – toate cele 14 volume!”

Shino nu isi poate spune numele, este o poveste emoționantă și reală, din care fiecare avem câte ceva de învățat.”

„Dacă prietenul citește în general fantasy, Corabia magiei. Dacă îl place non-fictiunea, Oceanul vieții.

Viața complicată a lui Oona Lockhart

„Depinde de prieten, dar așa ca o medie generală o recomandare unui prieten care nu citește toată ziua, în momentul de față as zice pentru SF Project Hail Mary, thriler/horror It, Fantasy Corabia Magiei, de Hobb.”

„E foarte greu de decis. De la autori străini – Piranesi, de la autori români – Un cal într-o mare de lebede.

Un gentleman la Moscova – este ca un manual de viață.”

„De când am citit Lecții de chimie o recomand tuturor. I-am dat cartea mamei, a îndrăgit şi ea povestea.”

„Depinde de prieten. Am o recomandare pentru fiecare gen în parte – totuși Soacra îmi vine minte ca și cea mai plimbată carte din ultima vreme…”

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *