De curând, împreună cu evenimentul european Noaptea cercetătorilor, v-am lansat o provocare. Până pe 17 septembrie trebuie să vă puneţi la încercare imaginaţia şi să descrieţi «Laboratorul de cercetare al anului 2099».
Concursul face parte din proiectul european Noaptea Cercetătorilor, care se va desfăşura în șapte orașe din România, în data de 27 septembrie 2013. Toți participanții vor primi diplome de participare, iar primii 30 de participanți înscriși, care au dus proiectul la bun sfârșit, vor primi pachetele educaţionale cuprinzând titluri din colecţia Anticipaţia a Editurii Nemira.
Almanah Anticipaţia 2013, Ştiinţa viitorului de Max Brockman, Colecţia de Povestiri Ştiinţifico-Fantastice Anticipaţia numerele 1 şi 2 şi Lumea-după-Google de Alexandru Mironov vor ajunge la primii 30 de « cercetători » care au îndrăznit să imagineze viitorul.
Elevii din clasele V-XII, studenţii la orice formă de învăţământ în cadrul universităţilor autorizate din România, sau orice persoană interesată care nu desfăşoară activitate de cercetare (precum angajații din institutele publice de cercetare sau din învăţământ) sunt invitaţi să participe în competiţie.
Concurenţii îşi pot înscrie ideile în cele 4 categorii de concurs (Eseu grafic, Eseu literar, Simulare computerizată și Machetă la scară redusă) şi pot prezenta lumii întregi laboratoarele viitorului. Domeniile ce pot fi abordate sunt variate, de la geografie, etnografie, arheologie, informatică la socio-umanist, istorie, filologie, medicină, ecologie, fizică, matematică, chimie sau biologie.
Proiectul de studiu are ca scop expunerea propriei viziuni asupra laboratorului anului 2099, a aspectului şi funcționalităţii acestuia, dar şi a profilului cercetătorilor care lucrează acolo. Dialogul dintre participanți și cât mai mulți specialiști și cercetători în domeniul ales este încurajat.
Pentru mai multe informaţii despre concurs, regulament şi formularul de înscriere vă invităm să vizitați noapteacercetatorilor.eu şi pagina de facebook ResearchersNightRomania.
Tweet