#ReadingChallenge iunie: o carte despre vară sau călătorii

Cititorii de cursă lungă se recunosc după câteva trăsături comune: au o listă interminabilă de cărți pe care vor să le citească, adoră să împărtășească cu alți cititori ce au mai citit și uneori se simt copleșiți de câte cărți noi apar. Pentru ei am lansat Reading Challenge, provocarea prin care citim lunar împreună o carte dintr-o anumită categorie. De ce? Pentru că am vrut să ne oferim un pic de structură în listele de To read de pe Goodreads, dar și să continuăm să încurajăm cititorii să iasă din zona lor de confort literar. Așa că hai să încercăm și alte genuri decât cele cu care suntem obișnuiți deja.

După fericirea și entuziasmul de la Bookfest, unde ne-am revăzut după 2 ani de pandemie, ne-am gândit că cea mai bună recomandare pentru luna iunie să fie o carte care te duce cu gândul în altă țară, la o vacanță bine meritată. Am făcut o selecție de câteva titluri pe care le poți citi pentru #ReadingChallengeNemira, de unde îți poți alege momentul tău #decitit ori în Italia, ori în America anilor ‘30 sau în India.

Recomandări de citit în luna iunie

Secretele din Jaipur, de Alka Joshi continuă minunata poveste începută în „Artista Henna”, dar în rolul principal este Malik, protejatul lui Lakshmi. După terminarea cursurilor unei școli prestigioase, acesta devine directorul administrativ al Palatului Regal din Jaipur. Ca primul său proiect, Malik trebuie să construiască un cinematograf modern. La scurt timp după începerea lui, descoperă secretele misterioase din Jaipur și faptul că ele sunt mai întunecate decât își imaginase.

Regulile Jocului, de Amor Towles spune povestea lui Katey Kontent, o tânără care îl întâlnește pe Thinker Grey, un bancher atrăgător, în noaptea dintre ani. Plecând din Greenwhich Village și ajungând în Manhattan, Katey caută să scape din notorietate printre galeriile de altă și cluburile de jazz sofisticate, îmbibate în gin și miros de fum de țigară și descoperă pe parcurs viața înaltei societăți newyorkeze.

Contesa din Toscana, de Dinah Jefferies redă atmosfera războiului prin prisma iubirii și dorinței de a-i salva pe cei dragi. În 1943, contesa Sofia de Corsi trăiește liniștită într-o vilă retrasă toscană, înconjurată de măslini. Trupele germane încep ocupația asupra întregii zone, iar frica și dorința de supraviețuire devin prioritare pentru contesă. Când reușește într-un final să găsească un adăpost, apare Maxine, o membră a Rezistenței, care va face o alianță dificilă cu contesa.

Leii siciliei, de Stefania Auci, spune povestea unei familii care a sfidat destinul. Recent ajunși în Palermo în 1799, familia Florio dorește să o ia de la capăt. Cu o dorință arzătoare, familia Florio și-a propus să devină cea mai bogată și mai puternică din Palermo. În ciuda trudei lor, oamenii de acolo îi văd în continuare ca pe niște „străini”, ai căror sânge „pute de sudoare”.

În Secretele Parisului, de Natasha Lester, o conservatoare de modă din zilele noastre descoperă o minunată colecție de rochii vintage Dior în casa bunicii sale. Realizează că nu știe multe despre trecutul și viața ei, lucru care îi stârnește curiozitatea și diverse întrebări legate de cine a fost bunica ei. Cartea redă povestea unor femei pilot din război care au inspirat de-a lungul vieții, a familiei și casei de modă Dior.

Ultimul tren spre Istambul, de Ayse Kulin este o devastatoare poveste de dragoste și o lecție despre propriul drum în viață. Selva, fiica unui conducător otoman, începe la Paris o nouă viață cu soțul ei, Rafael, doar că Franța este invadată de germani. În timp ce ei se află în exil, amândoi realizează că familia este totul și că sacrificiul pentru cei apropiați este mai important decât propria siguranță.

O vară italiană, de Rebecca Serle este o călătorie magică către Positano. În momentul în care mama lui Katy moare, aceasta își propune să ducă la bun final dorința lui Carol: o aventură în Italia, în orașul magic Positano pe care mama ei l-a vizitat înainte de a-l cunoaște pe soțul ei. Ajunsă pe coasta Amalfi, Katy este fascinată: falezele spectaculoase, marea, mâncarea și oamenii îi redau bucuria de a trăi. Dar într-o zi ceva aproape ireal se întâmplă: Katy vede o femeie de 30 de ani, bronzată, frumoasă și care este de fapt…Carol, mama ei. Cine este această femeie?

Vouă ce carte v-a făcut cu ochiul din această listă?

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *