Să ne bucurăm de colecţia Yorick şi de Zilele Teatrului Nottara!

De când n-ați mai mai fost la teatru? De când n-ați mai citit o carte cu și despre teatru?

Știați că editura Nemira a dezvoltat una dintre cele mai importante colecții romaâesti de teatru, Colecția Yorick? Mai mult, până pe 16 decembrie, Zilele Teatrului Nottara ne aduc spectacole de succes şi premiere, aniversări, dezbateri și colocvii.

Spectacolul „Uzina de plăceri S.A.“, după piesa „Ca Zăpada şi cei doi” de Valentin Nicolau, în regia lui Alexandru Berceanu, împlineşte nici mai mult, nici mai puţin de zece ani de la premieră. În seara de vineri, 14 decembrie, spectatorii sunt aşteptaţi la o reprezentaţie aniversară. „Ca Zăpada şi cei doi“, piesă care a câştigat Premiul pentru Dramaturgie Camil Petrescu, este o explorare a identităţilor misterioase, pornind de la o poveste care, aparent, ne pune în faţa unor personaje desprinse din lumea noastră: o telefonistă de la linia erotică, un anonim care joacă la Bingo… Puţin vis, puţină realitate, mult teatru, în toate sensurile cuvântului. Din distribuţie fac parte Virgil Ogăşanu şi Crenguţa Hariton. (Sursa: Yorick.ro)

„Valentin Nicolau este, incontestabil, un dramaturg care ştie cum se face o piesă, stăpân pe replici, firesc în limbaj şi, nu în ultimul rând, plin de idei de teatru. Toate piesele lui pot fi puse în scenă. Sunt gândite pentru scenă. Mâna regizorului n-are de retuşat decât mărunţişuri.” Nicolae Manolescu

Tot vineri, la Teatrul Nottara va  avea loc lansarea celor mai recente volume apărute în Colecţia Yorick, publicată de Editura Nemira, în prezența coordonatorului colecției, Monica Andronescu, precum şi a celor două volume semnate de dramaturgului Valentin Nicolau, „Poveşti din al nouălea cer“ şi „Păstrează copia şi nu uita originalul“.

Pentru cei interesați de cartea de teatru, Nottara a pregătit și un colocviul în aceeași zi, la ora 11:00, moderat de criticii de teatru Elisabeta Pop şi Mircea Morariu, la care vor participa și alături de criticul de teatru Florica Ichim împreună cu  dramaturgul Valentin Nicolau.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *