Să ne pregătim pentru episodul de azi!

Cum bine știți, astăzi urmează să fie difuzat cel de-al 8-lea episod al serialului Urzeala Tronurilor, pe HBO. Cei care au urmărit cu conștiinciozitate fiecare episod, ca și mine, înțeleg sentimentul de curiozitate și nerăbdare duse la extrem. Săptămână de săptămână, povestea evoluează și se complică tot mai mult, deși încă de la început ne-am resemnat gândului că, de acum înainte, și noi facem parte din “joc”!

Tocmai am revăzut episodul de săptămâna trecută. Așa îmi place să procedez în fiecare zi de luni pentru că, recunosc, nu m-aș plictisi nicicând urmărind serialul, dar și pentru că nu vreau să omit vreun detaliu bine ascuns. Episodul 7 m-a șocat peste măsură, și am privit cum lumea și planurile lui Ned Stark se destramă în jurul lui, odată cu moartea prietenului său, Regele Robert.

Trădare – mai mult ca oricând asociez acum acest cuvânt serialului! Am urmărit cum se răspândește, din Westeros până peste Marea Îngustă, pe tărâmurile Dothraki, prin încercarea eșuată de a o asasina pe Daenerys. Mai mult, acest gest “necugetat” a provocat o reacție în lanț care, personal, mă încântă enorm: Drogo decide să invadeze cele Șapte Regate și să ofere Tronul de Fier fiului său nenăscut.

În timp ce Regina era acuzată de Eddard că l-a înșelat pe Robert cu propriul ei frate, al cărui fiu este Joffrey, în Nord, Jon Snow intră oficial în Rondul de Noapte. Momentul cu adevărat curios se întâmplă la finalul depunerii jurământului, când Năluca îi aduce din pădurea de după Zid o mână de om înghețată…

Ce ne așteaptă în episodul de azi?

Eu una sper să aflu cât de departe va merge furia Reginei Cersei, în urma încercării eșuate a lui Eddard de a nu lăsa Tronul în mâinile lui Joffrey. Cât despre soarta celor două fete Stark, Sansa și Arya, nu pot decât să mă întreb dacă vor fi prinse în jocul săbiilor ce s-a pornit în Sala Tronului… Nu în ultimul rând, prevăd că îl așteaptă încă o încercare grea pe Jon, nu doar iarna ce urmează să vină.

Așteptări sunt multe în privința serialului, care respectă aproape perfect desfășurarea din carte. Mulți dintre voi probabil știți deja ce urmează să se întâmple pe micile ecrane însă m-ar bucura să aflu părerea tuturor despre cum vedeți voi evoluția episodului. Cine credeți că urmează să părăsească definitiv Urzeala Tronurilor, în acest episodul 8?

4 Commentarii

  1. Andra Burciu 06/06/2011 Reply
    • Balin Feri 06/06/2011 Reply
  2. Balin Feri 06/06/2011 Reply
    • Andreea (Nemira) 06/06/2011 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *