Şcoli de Vară despre Frumuseţe şi feminitate la Fundaţia Calea Victoriei

600p400

In aceasta vara, Fundatia Calea Victoriei sarbatoreste frumusetea si feminitatea. Sunteti invitate la patru Scoli de Vara pline de creativitate prin care sa va redescoperiti propriul stil si sa va cultivati feminitatea intr-un mod unic.

Trimiteti pana la data de 19 iulie un text de maximum 500 de caractere la online@nemira.ro in care sa ne spuneti ce inseamna feminitatea pentru voi si puteti castiga o bursa (participare gratuita) la Zeitele din noi – modele arhetipale ale feminitatii.

Va veti bucura sa descoperiti zone neexplorate ale propriei personalitati intr-o maniera inedita si neconventionala. De asemenea, veti putea imbina armonios atelierele cu propunerile de carte Nemira, fiecare atelier oferind uneia dintre participante o carte perfecta pentru vacanta.

Ateliere:

– La atelierul de pictura Odalisca: Traditia senzualitatii in pictura romaneasca (15-19 iulie), sustinut de Arina Gheorghita, veti studia corpul feminin si veti descifra impreuna care este adevaratul sens al senzualitatii feminine. Veti urmari in ce fel figura exotica a Odaliscei a fost abordata de mari artisti romani, precum Nicolae Tonitza sau Theodor Pallady.

Dupa atelier, va puteti delecta cu o poveste palpitanta despre o pictura furata de treizeci de ani ce pare a fi redescoperita, Mana lui Giotto de Iain Pears.

Zeitele din noi – modele arhetipale ale feminitatii (22-24 iulie), un atelier cu Monica (Brandusescu) Gaitanaru (psihoterapeut analist jungian) de-a lungul caruia veti descoperi care sunt zeitele ce ne guverneaza fiecareia propriul fel de a fi. Zeitele care vor fi prezentate sunt imagini feminine care locuiesc in inconstientul umanitatii de mii de ani. Va veti regasi in aceste tipare ale feminitatii ca femei materne, femei preotese sau femei amazoane. In cadrul atelierului vor fi utilizate tehnici creative, descifrarea simbolurilor, imaginatia ghidata si tehnici de relaxare.

In urma acestui atelier va propunem sa descoperiti povestile savuroase despre femei in cartea Povesti cu si despre femei de Michelle Jackson si Juliet Bressan.

Atelier de parfumuri – teoretic si practic (22-24 iulie), un curs despre parfum, despre semnificatia sa culturala, despre modul in care chimia si moda au influentat mesajele olfactive pe care le purtam cu noi. Impreuna cu Gheorghe Mihai Cosmatchi veti invata sa recunoasteti si sa deosebiti intre ele anumite note olfactive ce intra in componenta parfumurilor.

Atelierul poate continua cu o carte palpitanta despre povestea lui Zoe si a lui Richard, Flori pentru Zoe de Antonia Kerr.

– Pentru perioada 29 iulie – 2 august, va recomandam Scoala de vara: Imagine personala si stil vestimentar cu Irina Markovits, consultant de stil. De-a lungul celor cinci intalniri, veti invata alaturi de lectorul nostru cum sa va reinventati garderoba si cum sa va actualizati stilul vestimentar. Fiecare dintre participante va avea ocazia sa contureze mai multe tinute complete in functie de cele patru piese vestimentare alese: jeansii, camasa alba, rochia, hainele colorate.

Continuati atelierul de stil cu o carte perfecta pentru desavarsirea elegantei, In cautarea elegantei de Matthew E. May.

 

Pentru detalii, inscrieri si informatii puteti vizita site-ul fundatiei: http://www.fundatiacaleavictoriei.ro/.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *