Romanele sale au fost vândute în peste 350 de milioane de exemplare. Scrie cel puțin 2. 000 de cuvinte pe zi și îi este teamă să zboare cu avionul (adevărul este că îi este teamă „să zboare”, dar îi înțelegem această „slăbiciune”). Dacă vrei să-l îngrozești, pomenește-i de writer’s block. Probabil că nu va mai dori să vorbească vreodată cu tine, dar, după toate coșmarurile pe care ți le-a oferit în ultimii zeci de ani, „prețul” nu este atât de mare. Să nu-i amintești că draft-ul pentru Carrie a fost aruncat la gunoi: nu vrei să te sacrifice în următoarea sa carte… nu-i așa?
Încă ne amintim cum în 1999 a fost lovit de o furgonetă, cumpărată apoi de autor cu 1. 500 $ (și distrusă cu un baros). Desigur, fanii Misery vor avea un scurt déjà vu, însă suntem familiarizați cu atenția autorului pentru detalii, fascinația lui pentru puzzle-uri și mistere sau ingeniozitatea cu care a strecurat numeroase indicii și Easter Eggs în operele sale, seria Turnul Întunecat fiind cel mai bun exemplu, „nucleul” unde avem șansa să surprindem vastitatea universului creat de Stephen King.
Nu ne este rușine să recunoaștem că romanele sale au dus la „nașterea” unor fobii neobișnuite, inclusiv teama de a deschide uși. Poate că am dormit de câteva ori cu lumina aprinsă și am traversat în grabă strada când un clovn a încercat să ne zâmbească. Poate că tresărim de fiecare dată când vedem toporul în garaj și suntem sceptici când cineva ne întreabă cum avansează proiectele la care lucrăm. Poate că încă avem coșmaruri și nu reușim să uităm de celebra replică a lui Jud: Sometimes dead is better. Chiar și așa, un lucru este sigur: niciodată nu vom refuza oportunitatea de a citi un nou roman de Stephen King.
Cea mai așteptată carte a toamnei la Editura Nemira este un nou thriller de excepție de la rege: Frumoasele adormite, o colaborare spectaculoasă cu fiul său, Owen King, un roman ce pornește de la o idee originală și incendiară: ce s-ar întâmpla dacă toate femeile ar dispărea, cuprinse de un somn din care nu se mai trezesc niciodată? O poveste în care Mister Mercedes se întâlnește cu Shawshank Redemption, o lectură ca un carusel!
Știm că sunteți nerăbdători și că vreți să o citiți cât mai repede! Așteptarea nu ne omoară, dar, pentru siguranța tuturor (de ce să riscăm?), vă recomandăm să citiți și:
Mort la datorie – ultimul volum al trilogiei Bill Hodges, unde asistăm la confruntarea finală dintre Brady și detectivul Bill. În camera 217 de la Clinica Lakes Region, ceva s-a trezit la viață. Ceva malefic. Brady Hartsfield, autorul Masacrului Mercedes, e în clinică de cinci ani, într-o stare vegetativă. Medicii nu-i dau nicio șansă de recuperare, dar, în spatele privirii goale, Brady e de fapt perfect conștient.
IT – romanul nu este înspăimântător pentru că vorbește despre monștri sau pentru că antagonistul are o înfățișare în egală măsură grotescă și amuzantă (depinde de percepția fiecărui cititor). De asemenea, nu este înspăimântător datorită numărului generos de pagini, doar mai greu de cărat. Stephen King ascunde la nivel supranatural răutatea umană, adevăratul monstru din Derry. Nu uitați că ne vedem luni, 24 septembrie, în mansarda Cărturești Verona, la Clubul de lectură Nemira, pentru a vorbi despre IT, considerat cel mai bun roman al autorului!
Jocul lui Gerald – Într-o casă de vară izolată de lume, în timpul unui joc erotic pervers, Jessie, încătuşată de pat, îl loveşte pe soţul său, Gerald, provocându-i involuntar moartea. În următoarele douăzeci şi opt de ore, este condamnată să îndure întunericul, teroarea şi nebunia, căci gândurile îi vorbesc cu voci incestuoase, cu voci de mult uitate, de mult îngropate, iar strigătului ei îi răspunde o creatură oribilă, un chip alb furişat în umbră. Pentru ea, moartea ar fi o binecuvântare.
Tweet
Dintre toate aceste cărți am citit Jocul lui Gerald. Așa o teroare și o atmosferă reală a creat lecturarea romanului încât mi-a plăcut nespus. De atunci tot doresc să citesc cât mai multe cărți ale scriitorului.