Trofeul Gaudeamus a fost oferit Editurii Nemira!

Cea de-a VII-a ediție a Târgului de carte Gaudeamus Timișoara s-a încheiat ieri, mândrindu-se cu cei 14.000 de vizitatori, iubitori ai cărții și cu tradiționala festivitate de decernare a premiilor, prin votul participanților. Astfel, cu multă bucurie și recunoștință vă anunțăm că, dintre cele 56 de edituri reunite în pavilionul expozițional, preferatele cititorilor au fost:

  • Editura Nemira – revenindu-i Trofeul Gaudeamus din acest an. Ne-am respectat promisiunea de anul trecut, când Nemira a fost premiată cu un loc III al celor mai bune edituri din România și sperăm că am pus bazele unei tradiții frumoase!
  • Editura Humanitas – locul II;
  • Editura RAO – locul III.

De asemenea, tot prin votul publicului timișorean, cea mai râvnită carte a târgului s-a dovedit a fi “Un secol cu Neagu Djuvara” de George Rădulescu, publicat la Editura Adevărul Holding. Premierea începută la ora 13:00 a continuat prin acordarea Trofeului Presei pentru fiecare dintre cele 3 secțiunii: presă scrisă, audio și video, ajungând deci la cotidienele Evenimentul Zilei şi Renaşterea Bănățeană, la West City radio și la postul TVR Timișoara. Premiul Educaţia, acordat de Radio România unei instituţii de învăţământ prezente la Târg, a făcut o excepție și a ajuns anul acesta la toate cele care erau prezente în calitate de expozanți. Premiul Miss Lectura, acordat celei mai frumoase vizitatoare a Târgului pasionată de lectură, i-a fost înmânat tinerei Sabina Adam iar prin tombola Gaudeamus, o parte din publicul vizitator a fost premiat cu câte un pachet de cărți.

În decursul celor 5 zile, cei aproximativ 14.000 de vizitatori timișorenii au putut participa la peste 15 evenimente precum lansări și prezentări de carte, întâlniri cu scriitori, critici literari și traducători. Dar poate că cel mai frumos rezultat al târgului Gaudeamus Timișoara este numărul record de volume ce a fost înregistrat în cadrul campaniei “Cărțile se întorc acasă”.

În urma donațiilor din partea vizitatorilor și a editurilor participante, s-au adunate circa 6.000 de cărți, toate acestea urmând a fi donate bibliotecilor publice rurale din județul Arad și Timiș.

Ne-am simțit foarte bine în cadrul acestei ediții a târgului Gaudeamus Timișoara! Suntem extrem de recunoscători pentru trofeul primit și, mai ales, pentru simpatia cititorilor timișoreni. Iar pentru cei care încă nu au planuri pentru luna august a acestui an, ne vedem pe litoral, cu și mai multe surprize și titluri bune! Caravana își continuă drumul cu Târgul de carte Gaudeamus Constanța-Mamaia, în perioada 11-15 august.

12 Commentarii

  1. Gex 09/05/2011 Reply
  2. Mihai 09/05/2011 Reply
  3. Alex 09/05/2011 Reply
  4. Adina 09/05/2011 Reply
  5. ioana 09/05/2011 Reply
  6. Andrei 09/05/2011 Reply
  7. Mihai 10/05/2011 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *