Urzeala Tronurilor: serialul, cartea, impresii

Urzeala Tronurilor
Urzeala Tronurilor

Aseara am asteptat cu nerabdare sa vad primul episod din noul serial produs de HBO – Urzeala Tronurilor – realizat dupa primul volum din seria Cantec de Gheata si Foc, scrisa de George RR Martin. Si recunosc ca asteptarea mi-a fost rasplatita.

Un film facut in maniera HBO: atentie la detalii, costumatie, actori, regie…Dumnezeule atentie la tot. Cand ati vazut ultima oara recuzita contruita pentru a fi folosita in adevaratul sens al cuvantului? Poate doar in Rome, dar Urzeala are avantajul de a recrea o lume fatastica si nu se impiedica intr-un cadru prestabilit din istorie. Si au reusit. Imagistica este o alta reusita absoluta, iar jocul actorilor nu dezamageste (vi-l recomand pe Tyrion, personajul cel mai interesant si aparent cel mai nonconformist din serial).

Prezenta lui Martin pe platourile de filmare si stransa lui colaborare cu echipa au facut ca serialul, cel putin primul episod :), sa urmeze destul de strict firul evenimentelor din carte. Dar ce se poate compara cu emotiile pe care le traiesti cand rasfoiesti pagina cu pagina o carte plina de aventuri si intrigi demne de cele mai inalte Curti din Evul Mediu?

Iubesc serialul, voi urmari toate episoadele si voi admira cu infinita placere acele comploturi, tragedii, iubiri, victorii, terori, intrigi politice … o poveste captivanta. Dar cartea aduce toate elementele acestea in mainile voastre si mult mai multe.

Daca vreti sa fiti cu un pas inaintea filmului (se difuzeaza o data pe saptamana) cititi cartea. Veti descoperi un univers extraordinar. Intreaga serie Cantec de gheata si foc este un fenomen in cultura fantasy si zvonoteca spune ca George RR Martin aduce genul pe taramul adultilor.

Evenimentele din Urzeala tronurilor continua in Inclestarea regilor, Iuresul sabiilor si Festinul ciorilor. Se pare ca in acest an vom putea citi si “A Dance with Dragons”, cel de-al cincilea volum al seriei, care se pare ca se va lansa la jumatatea lunii iulie in Statele Unite. Nu stiu despre voi dar eu astept cu nerabdare aceste volume. Oare cine castiga din Urzeala Tronurilor? Cine ajunge sa ocupe tronul de sabii sau cine il va topi din temelii?

Un material de Teodora Ivan.

23 Commentarii

  1. popp 26/04/2011 Reply
  2. Ovidiu 21/06/2011 Reply
    • Andreea (Nemira) 21/06/2011 Reply
  3. marius 30/10/2011 Reply
    • Andreea (Nemira) 30/10/2011 Reply
  4. cristian 06/02/2012 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *