Editurile Nemira și Nemi participă la Salonul Internațional de carte Bookfest, în perioada 24-28 mai, la Romexpo.
Vă aşteptăm la standul nostru din pavilionul C2 pentru a descoperi multe noutăți pregătite special pentru târg, precum și evenimente dedicate autorilor străini, întâlniri cu autori români, ateliere pentru copii și un colț de lectură. Ştim că de multe ori te poţi pierde printre printre rafturi încercând să găseşti cartea potrivită, aşa că vă oferim 10 recomandări din noutăţile Nemira care vă aşteaptă la târg.
Supravieţuitorii, de Bear Grylls
Bear Grylls știe prețul supraviețuirii. Dar nu e el primul. În această carte, faimosul aventurier ne povesteşte cine sunt oamenii care l-au inspirat să infrunte natura şi să călătorească în cele mai exotice şi mai periculoase locuri din lume.
Aventurile lui Sacha în Castelul fermecat, de Iulian Tănase
Iulian Tănase spune o poveste despre dragostea dintre părinţi şi copii, despre forţa imaginaţiei şi despre atenţia şi mirarea pe care copiii le pun în joc. Iar ilustraţii Alexiei Udrişte dau viaţă fiinţelor fantastice din Castelul Fermecat al lui Sacha.
Enescu şi hora razelor de soare, de Cristina Andone
Un volum nou ce completează colecția binecunoscută a Cristinei Andone, Poveşti din Pădurea Muzicală, cu ilustraţii de Adriana & Sebastian Oprița si Thea Olteanu. Copiii vor avea ocazia să descopere frumuseţea muzicii clasice şi a tradiţiei româneşti alături de George Enescu.
Vassa şi Noaptea, de Sarah Porter
Inspirat de povestea rusească Vasilisa cea Frumoasă, romanul scris de Sarah Porter desenează un Brooklyn magic, în care obiectele au suflet și întâmplările se țin lanț zi și noapte.
Replica, de Lauren Oliver
Forma şi conţinutul se împletesc superb în ambiţioasa nouă carte a lui Lauren Oliver. Două destine se împletesc într-o carte cu două fețe. Pe de o parte, povestea spusă de Lyra. Pe de altă parte, povestea trăită de Gemma. Împreună, ele oferă o călătorie de neuitat într-un roman incredibil.
Epoca inocenţei, de Adrian Mihălţianu
Un nou autor român debutează în colecţia Nautilus. Adrian Mihălţianu ne prezintă o carte pentru toți cei care vor să arunce o privire în viitorul nostru imediat. Europa e răvășită de naționalism, Statele Unite se cufundă într-un neofascism high-tech, iar China devine tot mai autoritară. În lupta lor pentru putere sunt prinse destine, speranțe, vieți. Omenirea pornește spre Marte și privește chiar mai departe, atrasă de semnalele venite dinspre stele. Dar nimic nu e ceea ce pare.
Luna nouă, de Ian McDonald
În viitor, o colonie aproape feudală s-a format pe Lună odată cu industrializarea satelitului. Chiar dacă tehnologia îi protejează pe oameni de mediul înconjurător, cele patru elemente esenţiale pentru viaţă – apa, aerul, carbonul şi informaţia – au un preţ. Corporațiile luptă pentru putere prin orice mijloace, într-o poveste care te trimite cu gândul la „Nașul”, Urzeala tronurilor şi Jocul lui Ender.
Povestea vieţii tale, de Ted Chiang
Stând sub semnul întrebării, dar și sub semnul miracolului, volumul lui Ted Chiang merge dincolo de știință, în ținutul nesfârșit al ficțiunii care te provoacă să cauți neîncetat răspunsuri în universul din jur și în lumile invizibile. Povestirea cu acelaşi nume din volum a fost adaptată în filmul SF al lui Denis Villeneuve, Arrival.
În spatele blocului, de Mara Wagner
În romanul Marei Wagner imaginile gri ale ultimei perioade comuniste, cea ținută minte mai ales pentru lipsa de alimente, căldură și curent, sunt străbătute de culori vii și o doză sănătoasă de optimism. Un roman pentru tinerii de atunci și pentru tinerii de azi, pentru reamintire și pentru ținere de minte, despre viața obișnuită a unei adolescente ce se descoperă pe sine într-un univers care pare să-i scape de sub control.
Cele mai mici proze, de Doina Ioanid
Unul din cele două noi volume din colecţia de poezie Vorpal, care se vor lansa la Bookfest. „Fiecare volum al Doinei Ioanid e un teritoriu inconfundabil, cu regulile lui de organizare şi cu legile lui de existenţă. E o «ţară» – cu un relief şi cu o atmosferă cu totul particulare. Totul e proaspăt, inedit în Cele mai mici proze – o carte despre femei şi despre universul lor.” – Bianca Burţa-Cernat
Tweet