Frank Herbert s-a născut pe 8 octombrie 1920 în Washington. Deşi este cunoscut în special ca scriitor de science fiction, Herbert a fost de asemenea şi jurnalist, fotograf, instructor de judo şi chiar şi instructor pentru supravieţuirea în junglă.
Copil fiind, devora tot felul de cărţi, pentru că simţea nevoia să afle cât mai multe. Încă de la vârsta de opt ani a decis că vrea să devină scriitor, anunţându-şi toată familia de alegerea făcută.
A început să scrie la ziarul liceului, apoi s-a angajat pe timp de vară la câteva ziare locale. Şi-a început cariera propriu-zisă în 1939, când a reuşit să se angajeze la ziarul Glendale Star minţind în legătura cu vârsta sa.
În 1941, când Statele Unite ale Americii au intrat în Al Doilea Război Mondial, Herbert s-a înrolat în Marina Americană şi a lucrat timp de şase luni ca fotograf pentru batalionul de construcţie Seabee.
După terminarea războiului, s-a înscris la Universitatea Washington din Seattle, dar a renunţat după doar un an, pentru că “nu putea să înveţe ceva ce nu îl interesează”.
A continuat să lucreze ca jurnalist, lucrând pentru diferite ziare – Seattle Star, Oregon Statesman, The Examiner, California Living.
Ocazional, scria ficţiuni scurte care erau publicate în revista Startling Stories. Primul carte pe care a publicat-o a fost The Dragon in the Sea, în 1955, considerată thriller psihologic.
Dune, cea mai cunoscută lucrare a sa, a fost publicată în 1965 şi a câştigat premiile Hugo şi Nebula. Este cel mai bine vândut roman science fiction din lume. În 1984 a fost adaptat pentru marele ecran, iar în 2000 pentru un serial de televiziune. A fost vândut în peste 20 de milioane de exemplare şi tradus în zeci de limbi.
Documentarea şi elaborarea seriei Dune a durat şase ani şi, deşi acum este considerat cel mai bun SF din toate timpurile, a fost refuzat de 23 de editori înainte să fie publicat.
Seria Dune conţine şase volume scrise de Frank Herbert şi 12 volume scrise după moartea sa de fiul lui, Brian Herbert, împreună cu autorul Kevin J. Anderson, bazate parţial pe notiţele acestuia.
Pe 11 februarie 1986, în timp ce se afla în convalescenţă după o operaţie de cancer de pancreas, a murit în urma unei embolii pulmonare.
Toate cele 30 de cărţi şi antologii de povestiri pe care le-a publicat au devenit best-seller-uri internaţionale.
Tweet
si cand vom putea avea si noi toate cele 30 de carti scrise de herbert?