Despre Almanahul Anticipaţia 2013 se știe deja că a fost cel mai bine vândut titlu al editurii Nemira în cadrul Târgului Internațional Gaudeamus, ceea ce demonstrează încă o dată că domeniul SF&F este încă, și din ce în ce mai mult, apreciat de români.
Cu un editorial introductiv semnat Alexandru Mironov, Almanahul reprezintă o împletire elegantă între trecut și viitor, o colecție de amintiri dar și de previziuni ale viitorului. De la interviuri cu autori români sau străini, la articole de știință pură, la fragmente de ficțiune SF și Fantasy, plus benzi desenate, discuții cinefile și reflecții filosofice, Almanahul s-a reinventat, fără a își trăda nici un moment rădăcinile. O călătorie pasionantă printre idei, lumi și istorii, volumul poate fi considerat un nou început al unui viitor publicistic ce va menține treaz interesul tuturor pasionaților de știință, tehnică și literatură de calitate.
Alături de acest titlu cu o profundă încărcătură istorică, se mai află Colectia de Povestiri Stiintifico-Fantastice (CPSF) Anticipatia Nr.1. O altă icoană ale unor vremuri trecute, Colecția și-a propus să revigoreze nu numai un brand de notorietate al spațiului cultural românesc, ci și să picteze viitorul literar al generației contemporane în culori vii și proaspete. Propunerea este pe cât de simplă, pe atât de energică: o apariție lunară, un conținut înalt calitativ și eclectic de factură științifică, o grafică impecabilă și prezența unor scriitori români și străini. Cu alte cuvinte, promisiunea unor lecturi imposibil de ignorat.
Într-o perioadă aflată sub semnul anticipației sfârșitului de lume, Nemira anticipează nu un final trist, ci un început glorios: Colecția Anticipația propune publicului său alte două titluri de interes. Avem o colecție de 100 de povestiri scurte, aparținând unor scriitori celebri, distinși cu premii importante. Avem, pe lângă ei, jurnaliști și oameni de știință, toți povestindu-ne viitorul, din perspective diferite, uneori diametral opuse, dar cu scopul de a ne fascina și transporta în lumi pe care nu știm dacă vom avea vreodată ocazia să le vedem cu ochii noștri, dar pe care ni le putem imagina prin intermediul viziunii și peniței lor. Poate una dintre cele mai temerare colecții de ”profeții” literare, volumul Antologia viitorului oferă nu numai 100 de bijuterii de ficțiune, dar și o invitație la o incursiune în imaginar.
Nu în ultimul rând, Max Brockman ne aduce Știința viitorului, o altă colecție de preț pentru cei care îndrăznesc să viseze dincolo de spațiu și de timp. Idei, inovație, cercetare, imaginație, talent, îndrăzneala de a trece peste bariere. Este știința cea care ne va salva sau cea care ne va distruge? Avem capacitatea să pătrundem toate tainele acestei lumi? Avem oare posibilitatea să ne auto-depășim? La toate aceste întrebări dar și la multe altele, găsim răspunsuri pertinente și extrem de bine documentate, dacă vom răsfoi paginile volumului.
Ce mai oferă editura noastră? O gamă variată de promoții și reduceri în perioada 26 – 29 noiembrie și provocarea de a păși cu încredere în viitor!
Tweet
Almanahul Anticipatia trebuia sa apara de mult mult timp
Ma bucur ca in sfarsit a aparut
La fel si “nostalgica” CPSF
Am fost la Gaudeamus si pot sa spun ca nu mi-a venit sa cred ca inca mai sunt atat de multi fani SF in Romania.
Astept cu nerabdare urmatoarele aparitii.
Am 50 de ani si m-am intors in anii tineretii
Multumesc Nemira!