A primi o moştenire neaşteptată într-un moment cheie al existenţei, când nu mai aşteptai nimic bun de la viaţă, când ajunseseşi să te mulţumeşti cu puţin, cu o viaţă modestă, iată visul, improbabil, desigur, al multora dintre compatrioţii noştri. Şi totuşi, ce aţi face, care ar fi primul lucru care v-ar veni în minte, cum aţi investi proaspăta avere?
Acesta este punctul de pornire al romanului Un blestem cu domiciliu stabil al celebrei autoare de romane poliţiste Rodica Ojog-Braşoveanu. Fost profesor, actualmente pensionar, Dumitru Mihuţ intră pe nepusă masă în posesia unei moşteniri de proporţii din partea unei rude din Statele Unite.
Singuratic de fel, având doar o rudă apropiată în persoana nepotului său, tânărul Dan, moştenitorului îi vine ideea de a pune pe picioare o afacere. Şi ce investiţie mai bună decât întemeierea unui club pentru persoanele singure, ca el, mai ales ţinând cont de interpretarea modului în care s-a îmbogăţit, pe care îl consideră de natură divină.
În acest sens, cei doi achiziţionează o casă boierească în zona Cotroceni, locuinţă ai cărei foşti proprietari au decedat în condiţii mai mult decât suspecte, fapt pentru care se zvonea că ar fi o casă blestemată. Bătrânul însă nu dă crezare zvonurilor, continuându-şi planurile de demarare a afacerii şi dând un anunţ în vederea angajării de personal.
Cu această ocazie intră în scenă personaje dintre cele mai colorate, cu vârste, profesii, şi preocupări diferite. Ceva le adună totuşi laolaltă sub acelaşi acoperiş. O întâlnim aşadar pe tânăra Alina Rădulescu, care, deşi foarte timidă, stârneşte pasiuni de nebănuit în rândul colegilor săi de sex masculin. Cornelia Ciurea, o doamnă căreia nimeni şi nimic nu pare să-i intre în voie, nici măcar propria noră, pe care o urăşte de moarte; domnişoara Olimpia Fabian, o fată bătrână de 71 de ani; Crinu Preda, un licean orfan, genul de băiat descurcăreţ; nea Gică Putere, omul bun la toate; Marietta Bogdan care urăşte bărbaţii în genere; Sanda Ioniţă, o tânără aspirantă la titlul de Miss, care se crede irezistibilă.
Deşi atât de diferite, personajele sunt angajate pe loc, iar între ele se creează legături strânse de prietenie sau animozităţi, după caz. Desigur, intriga ar fi inexistentă fără descoperirea unei comori ascunse într-unul dintre zidurile clădirii, devenite sediul clubului SOLO. Odată dezvăluită existenţa obiectelor de preţ, în rândul angajaţilor au loc o serie de decese suspecte.
Citeşte continuarea pe Revista Suspans.
Autor: Carla Georgescu
Nu uita că numai în această săptămână, volumele semnate de Rodica Ojog Braşoveanu, în format hardcover, au 40% reducere.
Tweet