Apocalipsa 2012

Imaginați-vă anul 2012 fără sistemele de transport și telecomunicații, privat de tranzacțiile bancare, de sistemele financiare și de serviciile guvernamentale. Un colaps fără precendent!

Joseph E. Lawrence este scriitor, profesor și ziarist. Are o pasiune pentru investigație, lucru ce s-a dovedit prin cercetările sale de un an și jumătate pentru a putea scrie “Apocalipsa 2012”. Autorul, care a studiat, printre altele și fizica și literatura, a organizat o expediție în jungla Guatemaleză pentru a căuta urme ale documentelor Mayașilor, cei care au calculat ciclurile alinierii planetelor cu o precizie absolută.

Prin această carte nu și-a dorit să inducă panică și teroare, cum s-ar crede citind citatul de la începutul acestui articol, ci să găsească aceleași răspunsuri pe care mulți dintre noi le caută. Și cu toate că nu și-a asumat în niciun moment rolul de “profet”, dorindu-și doar să informeze prin răspunsurile primite din partea diverșilor cercetători intervievați, reacțiile de tot felul nu au încetat să apară. Poate că acesta este unul dintre motivele pentru care autorul a revenit și cu o “continuare”, apărută acum un an în Statele Unite, care este intitulată “Aftermath: A Guide to Preparing for and Surviving Apocalypse 2012”.

În mâini nu ținem paginile unei opere literare SF sau ale unui jurnal de călătorie cu propriile sale presupuneri, ci informații și fapte. De aceea cartea a și fost structurată în 9 părți, numite “Introducere”, “Timpul”, “Pământul”, “Soarele”, “Spațiul”, “Extincția”, “Armaghedon”, “Concluzie” și un “Epilog”.

În fiecare dintre aceste capitole, autorul prezintă și dezbate faptele culese, referitoare la fiecare element – ziua de 21.12.2012 care este cea a solstițiului de iarnă, activitatea Soarelui care se preconizează a fi maximă în anul 2012, ipoteza inversării polilor a lui Einstein și multe altele. Lawrence ne explică de fapt despre saltul pe care îl va face umanitatea, despre sfârşitul unei ere şi începutul alteia, nefiind neapărat vorba despre “Sfarşitul Lumii”, aşa cum s-ar crede.

Temă de discuție:

Voi ce părere aveți despre toate teoriile apărute pretutindeni despre anul 2012? Ce sperați să aflați din cartea lui Joseph E. Lawrence dacă o veți citi?

 

6 Commentarii

  1. John 05/10/2011 Reply
  2. ely 05/10/2011 Reply
    • Andreea (Nemira) 06/10/2011 Reply
  3. Bogdan 06/10/2011 Reply
  4. Shinobi 06/10/2011 Reply
  5. aurel 08/10/2011 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *