Athena Farrokhzad la București – invitată la Bookfest 2017


Scriitoarea Athena Farrokhzad este printre autorii invitați de Ambasada Suediei din România la Bookfest 2017!

Poeta născută în Teheran participă la 3 evenimente în cadrul târgului de carte de la Romexpo:

Vineri, 26 mai, de la ora 13.00, la standul Suediei: „Interferențe literare româno‑suedeze”, alături de Cecilia Hansson, Gabriela Adameșteanu, Svetlana Cârstean. Moderatori: Emanuela Ignățoiu‑Sora și Cezar Gheorghe.

Tot vineri, de la ora 18.00, la scena principală:  „Femei în literatură, literatură scrisă de femei”, alături de Majgull Axelsson, Elena Vlădăreanu, Lavinia Braniște. Moderatoare: Svetlana Cârstean.

Sâmbătă, de la ora 13.00, la standul Suediei, are loc evenimentul dedicat volumului de poezie Trado, scris împreună cu Svetlana Cârstean și apărut la editura Nemira anul trecut: „Traducerea ca pretext pentru a scrie/Scrisul ca pretext pentru a iubi – TRADO” Participă Athena Farrokhzad, Svetlana Cârstean. Moderator: Marius Chivu.

Athena Farrokhzad (n. 1983, Teheran) este poetă, critic literar, autoare de piese de teatru şi traducătoare. A copilărit în Hammarkullen şi Askim, localităţi din apropierea oraşului Göteborg. În prezent locuieşte în Bagarmossen, o suburbie a oraşului Stockholm, şi predă cursuri de scriere creativă. Cartea sa de debut, Vitsvit, a apărut în 2013 la editura suedeză Albert Bonnier, iar traducerea în limba română, realizată de Svetlana Cârstean, a fost publicată în noiembrie 2013, la Editura Pandora M, sub titlul Albdinalb. Vitsvit a fost tradusă în mai multe limbi şi a fost dramatizată de către regizoarea Farnaz Arbabi. În aprilie 2016, volumul TRADO, scris împreună cu Svetlana Cârstean, a fost lansat în Suedia, de Editura Albert Bonnier în colaborare cu Editura Rámus. Cartea a apărut în România la Editura Nemira, în noiembrie 2016, şi a câştigat „Premiul pentru poezie” la Gala Radio România Cultural. În 2013 Athena Farrokhzad a fost nominalizată cu volumul Vitsvit la August Prize, secţiunea debut literar şi tot în acelaşi an a devenit co‑laureată a Premiului Karin Boye. Un an mai târziu, a primit Stora Läsarpriset (Grand Reader’s Prize).

1 Comentariu

  1. Alessia 25/05/2017 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *