Betsy se întoarce

Vă mai amintiţi de Betsy Taylor? Obsedată de pantofi şi de faptul că viaţa ei amoroasă este în paragină, frumoasei femei i se întâmplă să moară de ziua ei şi să se trezească Regina Vampirilor, o misiune pe care nu numai că nu şi-o doreşte, dar pe care refuză cu obstinaţie să o ducă la îndeplinire. Cu toate acestea, totul e bine când se termină cu bine şi „vampirii buni” câştigă. Ceea ce lui Betsy nu îi lasă decât un gust amar şi o pasiune greu de ascuns pentru Sinclair, consortul ei vampir.

În romanul „Nici moartă, nici angajată”, autoarea Maryjanice Davidson reia povestea lui Betsy, prinsă într-o altă criză existenţială: deşi trăieşte confortabil, susţinută financiar de cea mai bună prietenă a ei, totuşi Betsy este şomeră şi are nevoie să lucreze undeva.

Scena de început, de la forţele de muncă, cu o Betsy sarcastică şi iritată şi cu un funcţionar care frizează comedia absurdă, ne dă de înţeles că şi această carte va geme de un umor fantezist, negru şi savuros, cum numai autoarea ştie să scoată de la personajele ei.

Dar eroina noastră nu are timp să se bucure de noua ei viaţă (de apoi) liniştită: apar vampirii – supuşi pentru a o implora pe Regină să îşi exercite rolul de lider şi să pună capăt unui şir de atacuri violente cărora le-au căzut victimă acoliţi de ai ei. Împotriva voinţei ei, Betsy îşi acceptă sarcina.

Citește mai departe pe Ziare.com.

Autor: Andreea Sterea

 

1 Comentariu

  1. mada 18/11/2012 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *