Câștigătorii Bursei de cititor Nemira, ediția a III-a

S-a încheiat cea de-a treia ediții a Bursei de cititor Nemira, un proiect concurs, care răspunde nevoii sociale de a educa prin lectură, de a promova cultura scrisă și obișnuința de a citi de plăcere.

Editura Nemira sprijină tinerii pasionați de literatură și anunță cei doi beneficiari ai Bursei de cititor, ediția a III-a:

Categoria de vârstă 12 – 14 ani

Carina Nițulescu, Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” București

Fragment din eseu:

Ora se termină și fug acasă la el. Opresc cipul de localizare din cap, izbindu-mă de un stâlp.

Ajung la el acasă și îi arăt obiectul.

– O carte, Rosy! spune cu cea mai clară voce pe care am auzit-o.

Îmi explică ce erau cărțile și mă învață să citesc.

James își recapătă bucuria pe care o avusese înainte. Încep din nou să trăiesc, de data asta într-o altă lume, în care nu sunt urmărită de nimeni. Mi-am găsit un erou care mă scăpa de roboții care au devenit oamenii. Voi mai găsi alte cărți, dar aceasta va rămâne preferata mea.

Categoria de vârstă 15 – 18 ani

Nicolae Natalia, Colegiul Național ,,Horea, Cloșca și Crișan”, Alba

Fragment din eseu:

Mă simt pregătită să descopăr lumi noi, nemaivăzute și extraordinare. Mă simt gata să mă lansez în universul poveștilor ca Superman, mă simt gata să devin și eu un erou alături de ,,cel mai tare” super-erou, cartea căci, ea devine vie și incredibilă doar atunci când este deschisă, iar povestea poate începe!


Statutul de bursier aduce fiecărui beneficiar cărți publicate de Editura Nemira pentru tot restul vieții – titluri din colecțiile SF&Fantasy, Young Adult, Babel, Yorick, Istoria, Suspans, n’autor, Vorpal.

Bursa de cititor Nemira este un proiect concurs care răspunde nevoii sociale de a educa prin lectură, de a promova cultura scrisă și obișnuința de a citi de plăcere.

Consumul de cultură scrisă în rândul copiilor, tinerilor și apoi adulților este esențial pentru a forma persoane care înțeleg spiritul diversității vieții, societății și artei.

Cea de-a treia ediție a proiectului Bursa de cititor Nemira a avut loc în perioada 5 noiembrie – 13 decembrie

Pentru înscrierea în concurs, participanții au trimis un eseu cu tema: Cartea ta preferată este un super-erou. Care e super-puterea ei?

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *