Ce SF clasic l-a influențat pe George R.R. Martin în cariera sa?

george_rr_martin
Sursa: blastr.com

Update:

Felicitări câștigătoarei unui titlu la alegere, din seria “Cântec de Gheață și Foc” de George R.R. MartinRamona!

 

Reporterii de la USA Today au venit cu o inițiativă foarte interesantă în preajma sărbătorilor, contactând diferiți autori pentru a afla care este cea mai bună și memorabilă carte pe care au primit-o de Crăciun. Dintre cărțile “raftului” online interactiv, plin cu cărți încărcate de amintiri care mai de care mai diverse și frumoase, am descoperit și povestea cărții din copilăria lui George R.R. Martin!

Autorul seriei bestseller “Cântec de Gheață și Foc”, unul dintre cei mai apreciați și recunoscuți scriitori de SF și Fantasy ai momentului, a povestit cum totul se datorează unei singure cărți primite cadou de Crăciun: Have Space Suit, Will Travel de Robert A. Heinlein.

"Have Space Suit, Will Travel" de Robert A. Heinlein

Acest clasic SF l-a primit din partea unei prietene de-ale mamei sale, pe vremea când era încă în școala generală. Până atunci nu citise decât cărți din bibliografia obligatorie și benzi desenate, însă această carte era una “adevărată”, un hardcover dintr-o serie foarte apreciată de romane scrise de Heinlein în anii ’50. De asemenea, GRR Martin a povestit reporterilor că timp de peste 10 ani a fost singura carte hardcover pe care a avut-o, dar că începând cu acel Crăciun, punea deoparte câțiva dintre banii pentru benzi desenate pentru a își putea cumpăra cărți la 35 cenți, expuse pe un raft în magazinul de dulciuri.

De aici încolo, autorul spune că a avut loc o reacție în lanț. A devenit un fan SF adevărat, apoi scriitor, inventând propriile sale povești science fiction, iar în cele din urmă, recunoscutul autor SF și Fantasy pe care îl știm cu toții!

Concurs:

Care este cea mai bună carte pe care ați primit-o cadou de Sărbători? Spuneți-ne de ce este atât de memorabilă pentru voi!

Premiu: Prin tragere la sorți, voi oferă un titlu la alegere din seria “Cântec de Gheață și Foc”!

Deadline: Joi, 8 Decembrie 2011, ora 23:59.

49 Commentarii

  1. Nicoleta 08/12/2011 Reply
  2. Marius29 08/12/2011 Reply
  3. ely 08/12/2011 Reply
  4. horade 08/12/2011 Reply
  5. anca 08/12/2011 Reply
  6. silviu c. 08/12/2011 Reply
  7. cezar 08/12/2011 Reply
  8. Enghin 08/12/2011 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *