E oficial: a început toamna #decitit. Ne pregătim să ne scoatem din dulap păturile, lumânările, șosetele groase, dar, mai ales, să ne finalizăm lista cu cărți pe care vrem să le citim în toamna care urmează. În septembrie am pregătit o listă inedită de cărți de citit pentru cititorii noștri și pentru toate gusturile literare, de la primele manga în limba română, la cel mai nou roman de Stephen King, la o carte de non-ficțiune must read despre manuscrise și producția de carte, la thrillere antrenante, și până la povești de dragoste pline de mister.
Un basm, de Stephen King
La începutul pandemiei, legendarul povestitor Stephen King s-a întrebat: „Ce ai putea scrie care să te facă fericit?“ Așa a luat naștere unul dintre cele mai așteptate romane ale anului: Un basm.
Stephen King sondează cel mai adânc puț al imaginației sale în acest roman fermecător despre un adolescent care moștenește cheia către o lume paralelă, în care binele și răul poartă o luptă acerbă.
Librarul din Florența, de Ross King
Geniala carte a lui Ross King, Librarul din Florența, reprezintă o odă închinată cărților și producției de carte. Romanul ilustrează trecerea de la manuscris la tipar, prin intermediul vieții unui om extraordinar, unul dintre adevărații titani ai Renașterii: Vespasiano da Bisticci, supranumit „regele librarilor din întreaga lume“.
Primele manga în limba română – NEZUMI powered by Armada
Mireasa străvechiului mag, de Yamazaki Koré
Intră în universul magului!
Chise Hatori este o orfană abandonată de oameni, tulburată de viziuni inexplicabile.
Lipsită de speranță, își vinde viața unui mag înfricoșător, care străbate pământul din timpuri străvechi. Pășește astfel într-o lume cu totul nouă, extrem de stranie, locuită de zâne și de alte creaturi fantastice ale naturii – o lume plină de magie la fiecare pas.
Regatele Ruinei, de yoruhashi
Povestea unei răzbunări disperate
De secole, omenirea a evoluat prin puterea magiei, lăsată de Dumnezeu vrăjitoarelor pentru a-i proteja pe oameni. Cu timpul, progresul tehnologic a făcut ca vrăjitoarele să nu mai fie necesare, iar oamenii s-au întors împotriva lor. În Imperiul Lidian a început atunci o nemiloasă vânătoare. Adonis era doar un copil în acele vremuri, ucenic al vrăjitoarei Chloe, pe care o iubea cu adevărat. Când ea piere, ucisă de armata imperiului, Adonis jură să se răzbune. Furia lui va face să curgă sânge. Începe o bătălie epică între știință și magie.
Micile plăceri ale morții, de Goran Mrakić
Un univers între nimic și tot
Micile plăceri ale morții, primul roman al lui Goran Mrakić, surprinde în ansamblul său spiritul, atmosfera și mentalitatea unui sfârșit de epocă dintr-un sat bănățean: Variaș. Prin nenumăratele povești acumulate în interiorul cărții, prin anecdotele, snoavele, poantele și istoriile personale ori cele din folclorul local, prin reflexivitate, diversitate, o doză de nostalgie și una de empatie, scriitorul aduce la viață o lume (aproape) dispărută.
Cine este Maud Dixon?, de Alexandra Andrews
Florence Darrow trăiește într-un orășel micuț și e convinsă că destinul ei este să ajungă o scriitoare celebră. Atunci când are ocazia să devină asistenta lui Maud Dixon, o personalitate a lumii literare a cărei identitate este un mister, Florence crede că universul îi oferă șansa mult-așteptată. Dar lucrurile scapă de sub control.
Iubirea vieții mele, de Rosie Walsh
De la autoarea bestsellerului „Bărbatul care n-a mai sunat”, vine o poveste de dragoste plină de mister: „Iubirea vieții mele”. Rosie Walsh a scris un roman care te va ține lipit de pagini toată noaptea pentru a-i descoperi secretul întunecat.
Te-am ținut în brațe în fiecare noapte timp de zece ani și n-am știut niciodată cum te cheamă. Avem un copil împreună. Un câine. O casă.
Cine ești?
Să nu ne uităm la ceas (ed. 2022, de Rodica Ojog-Brașoveanu
Inegalabila Rodica Ojog-Brașoveanu își răsfață din nou cititorii cu un roman în care îmbină magistral proza de atmosferă și literatura de suspans.
„Cum nu se poate mai tipic și mai concludent… O priveliște care spune totul despre exotismul acestei țări: Orientul și Occidentul oferite pe aceeași tipsie, un curcubeu cocktail.“ Aceasta este România din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, unde povestea de dragoste dintre Elvira Manu și colonelul Kurt von Sundlo se împletește cu o intrigă politică de zile mari și cu aventurile palpitante ale agenților secreți care luptă împotriva naziștilor.
Tu ce cărți o să citești în septembrie?
Tweet