Despre Nautilus – O croazieră de neuitat

După cum foarte mulţi dintre voi au observat deja, revista Nautilus a repornit la drum, din nou. Cu un alt look dar şi păstrând o parte din vechea structură, Nautilus se va orienta către zona revistelor online dinamice, cu conţinut actualizat cât mai des, cu abordări diverse, unele chiar foarte ambiţioase după cum se va vedea la timpul potrivit.

Avem deja două rubrici puternice. Mă refer la Cartea şi Filmul, zona în care se vor întâlni faţă în faţă, cu ajutorul Laurei Sorin, cărţi celebre cu nu mai puţin celebrele lor ecranizări. O altă rubrică nouă este Europa SF, în care cititorul va descoperi, în timp, imagini interesante şi inedite din science-fiction-ul european: autori, sensuri, idei în perspectivă istorică, toate aceste oferite de Cristian Tamaş.

Am păstrat rubricile care şi-au demonstrat viabilitatea şi care au oferit mereu un conţinut de calitate: Cinemateca (Aron Biro), BD (Dodo Niţă), Dicţionar SF (Aurel Cărăşel), Viitorul aşa cum a fost (Ştefan Ghidoveanu), Abonament (Eduard Pandele). Şi nu în ultimul rând recenziile lui Liviu Radu.

La secţiunea de proză vom încerca să propunem şi texte ale autorilor deja consacraţi. Alături de neobosita Ştefana Czeller şi de prolificul Ciprian Mitoceanu, vor apărea şi numele unor autori despre care cu siguranţă aţi mai auzit şi care v-au încântat cu textele lor. De bună seamă că nu vom neglija debutanţii, ba chiar îi încurajăm să scrie şi să ne trimită propriile texte.

Pe lângă numele cu care deja sunteţi familiarizaţi, au apărut autori noi pentru Nautilus, dar care pot fi consideraţi repere în fandomul din România. Astfel, în afară de Laura Sorin şi de Cristian Tamaş, amintiţi mai devreme, vor semna articole: Adina Barvinschi, Dănuţ Ungureanu, Mihnea Columbeanu, Rareş Iordache, Roberto Quaglia, Victor Martin, Viorel Pîrligras. Şi alţii…

În plus faţă de conţinutul obişnuit, Nautilus va oferi o serie de surprize plăcute cititorilor săi, va căuta să se deschidă mai mult şi să intre în dialog direct cu ei. Spre exemplu… Ce părere aveţi despre premierea celui mai interesant comentariu la articolele din revistă? Da, lunar vom alege un comentariu care va fi considerat cel mai interesant prin conţinut şi va fi premiat. De asemenea, cele mai interesante mesaje primite de la voi şi care se pot constitui în articole, vor fi publicate în Nautilus şi, fireşte, vor fi premiate cu un volum la alegere. Şi… multe alte surprize… Dar despre toate acestea la vremea lor…

Prin urmare, vom construi cu toţii, autori şi cititori, o revistă puternică, atractivă, flexibilă, cu un conţinut de calitate şi care să rămână permament în gândurile iubitorilor de science fiction. Precum o croazieră de neuitat prin locuri exotice.

7 Commentarii

  1. Laura 16/07/2010 Reply
  2. Marian Truta 16/07/2010 Reply
  3. voicunike 16/07/2010 Reply
  4. Marian Truta 16/07/2010 Reply
  5. Luciana G 17/07/2010 Reply
  6. Captain Kvala 19/07/2010 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *