Dov Silverman – Cabalistul

Dov Silverman - Cabalistul
Dov Silverman - Cabalistul

Dov Silverman țese o poveste simplă, însă cu atât mai intrigantă, despre viitorul omenirii. Încă de la început, romanul pornește vijelios, iar acțiunea nu se termină nici măcar după ce ai citit ultima pagină, lăsându-te pe tine să scrii continuarea.

 

Aflat în Safed, Israel, cabalistul Berel Caspi reușește să atragă atenția întregii lumi. Liderii tuturor celorlalte religii importante își îndreaptă toată atenția către rabinul care poate salva omenirea de la dispariție. După pierderea fiului său și a viitoarei sale nurori, rabinul aflat la conducerea Școlii Yeshiva din oraș, este amenințat și cu pierderea băieților pe care i-a văzut întotdeauna ca pe propriii săi copii. Adjunctul său își vinde sufletul Satanei și obține în schimb o carte care-i dezvăluie secretele Cabalei și ale interpretării mistice a Bibliei. Vrea astfel să devină conducătorul școlii, pentru a putea influența deciziile Consiliului Rabinic.

Samael Gorman încheie un pact sinucigaș în încercarea de a pune stăpânire pe oraș și pe scaunul de șef-rabin. Domnul cu obraji grăsuni și rozalii îi oferă totul în speranța că-i va înlesni drumul către libertate, însă confruntarea finală dintre cei doi rămâne să decidă dacă balanța se va înclina în dreptul Binelui sau al Răului.

Berel călătorește în timp și spațiu pentru a ajunge în fața lui Dumnezeu. Acolo îi este pusă la încercare credința și sufletul îi este cercetat. Dacă trece testul de credință, rabinul Caspi va trece în rândul celor treizeci și cinci de bărbați ai dreptății care slujesc lui Dumnezeu.

Ritmul alert al acțiunii te determină să nu lași cartea din mână. Trăiești, cu fiecare capitol citit, toate emoțiile care cuprind sufletele personajelor făurite cu iscusință. Ușor de citit și deosebit de bine scris, CABALISTUL este o lectură care nu-ți dă pace nici după terminarea ei. Îți rămâne însă acea senzație plăcută pe care o ai de fiecare dată când literele cad din carte și-ți intră prin piele ca să ajungă în gând și-n suflet.

Material de Lucian-Mihai Popa.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *