Editura Nemira vă urează Sărbători Fericite!


Echipa Editurii Nemira vă urează tuturor, cititori şi colaboratori, Sărbători Fericite şi un An Nou cât mai bun!

Şi pentru că ne-aţi fost alături întregul an, ne bucurăm să împărtăşim cu dumneavoastră o retrospectivă a anului care se încheie, cu încredere că vom fi la înălţimea aşteptărilor şi în anul viitor.

Anul 2012 a însemnat pentru Editura Nemira lansarea pe piaţă a peste o sută de titluri noi, zeci de reeditări, deschiderea de noi librării în ţară, organizări de evenimente şi zeci de pariticpări la târguri de carte din ţară şi de peste hotare.

Când vorbim despre portofoliul Nemira, vorbim despre autori străini consacrați sau autori noi, cu viziuni proaspete și revoluționare, sau autori români ce au făcut istorie în genul SF & Fantasy, colecții de cărți rafinate, de o importantă valoare literară. Toate acestea ne-au plasat şi anul acesta în rândul marilor case editoriale. Suntem mândri că am putut să livrăm cititorilor noşti autori mari ca Philip K. Dick, Stephen King, Orson Scott Card, Arthur C. Clarke, Raymond Chandler, Rodica Ojog Brașoveanu, Marian Truță, Mircea Daneliuc şi mulţi alţii, alături de titluri noi, captivante, nu de puţine ori solicitate chiar de către iubitorii de carte Nemira.

Anul 2012 ne-a confirmat şi o poveste de succes: conceptul de Mall al Librăriilor Nemira. Lanţul librăriilor Nemira a cunoscut o creştere fulminantă în cursul unui singur an, ajungând să cuprindă nouă librării, chiar unsprezece, dacă ţinem cont şi de cele două librării sezoniere deschise vara pe litoral.

Merită reamintit că anul 2012 a stat, fără îndoială, sub semnul relansării brand-ului Anticipaţia, în dorinţa noastră de a anticipa viitorului. Lansarea Almanahului Anticipația 2013 la Gaudeamus a fost unul dintre momentele de vârf ale acestui an. După 30 de ani, Editura Nemira a relansat unul dintre cele mai populare brand-uri româneşti de SF şi popularizare a ştiinţei, prin mai multe produse editoriale: Almanahul Anticipaţia 2013, Colecţia de Povestiri Ştiinţifico-Fantastice (CPSF), cărţile Anticipaţia, (Antologia Viitorului, de Henry Gee şi Ştiinta viitorului, de Max Brockman), toate marcând un nou început în cultura literară și științifică autohtonă.

Participarea la Târgul Internațional Gaudeamus a fost marcată de succesul răsunător al Almanahului Anticipaţia 2013, care a ajuns rapid în topul celor mai vândute cărţi la Gaudeamus. Mai mult, Editura Nemira a fost distinsă cu trofeul Galei Premiilor 2012 Comunicaţii Mobile şi i s-a acordat premiul Cea mai bună carte a anului 2012 pentru Almananul Anticipația 2013.

Editura Nemira este una dintre puţinele edituri româneşti care se poate mândri cu o consolidată comunitate online. Am reușit să ne extindem rețeaua de colaboratori, iar fanii de pe Facebook, în număr de peste 10.000, şi de pe blogul editurii se bucură zilnic de noutăți, promoții şi informaţii la zi.

Pe parcursul anului 2012, am reuşit să rămânem fideli misiunii noastre de a promova literatura de calitate, accesul la cultură, de a deschide noi orizonturi pentru cei tineri, de a le cultiva pasiunea pentru lectură, teatru şi film.

Am îmbinat literatura cu tehnologia de ultimă oră, oferind acces gratuit la cartea electronică Nemira, prin stickere cu cod QR, plasate în mijloacele de transport în comun.

De asemenea, am organizat numeroase concursuri, acordând premii substanțiale, și ne-am răsplătit colaboratorii de pe Nemirabooks și Suspans, încurajându-i să scrie recenzii și proză.

Am fost cât se poate de generoşi pe parcursul întregului an, venind în întâmpinarea cititorilor cu promoţii şi reduceri fără concurenţă.

Retrospectiva Nemira în câţiva pași? Dificil, dar nu imposibil. Un an greu, dar un an bun, unul dintre cei mai buni, marcat de evoluție și dezvoltare, marcat de oameni dragi, vechi sau noi, de plăcerea lecturii, de dragostea pentru frumos, de pasiunea pentru scris.

Ştim că nu am fi ajuns aici fără voi, de aceea vă mulțumim că ne sunteți alături, că ne citiți, că ne scrieți și că ne ajutați să creștem, ca împreună să devenim mai buni.

Vă suntem alături inclusiv de sărbători, atât în librăria virtuală Nemira, precum şi în librăriile fizice, cu un program special de lucru. Nu uitaţi că sania Moşului ajunge mai greu în perioada sărbătorilor, motiv pentru care vă rugăm să consultaţi programul nostru de livrare.

 

Sărbători fericite!

4 Commentarii

  1. andrei stroe 21/12/2012 Reply
  2. IB 21/12/2012 Reply
  3. Andrei 22/12/2012 Reply
  4. Marius 26/12/2012 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *