Energia vitală și sănătatea: Reiki

Trăim o viață agitată care pare a se derula foarte rapid, nelăsându-ne timp să ne relaxăm suficient.  Trăim o viață plină de stres și uneori ni se pare că nu vom mai face față mult timp bombardamentului de griji la care suntem supuși. Suferim, cei mai mulți dintre noi, de diverse probleme de sănătate, de la migrene la insomnii, la care se adaugă, poate, și o stare de anxietate generalizată.

Tot mai mult ne dăm seama că medicina modernă, oricât de avansată ar fi, nu ne ajută întotdeauna și iarăși, ne dăm seama că oricât de puțină încredere am avea în terapiile alternative, acestea par să aibă efecte benefice și să câștige din ce în ce mai mulți adepți.

O astfel de terapie alternativă este Reiki. Centrul Internațional de Training Reiki descrie această metodă alternativă ca fiind o tehnică japoneză de reducere a stresului, precum și o metodă de vindecare. Părintele acestei tehnici este Mikao Usui, medic și terapeut japonez.

Manualul de Reiki oferit de Editura Mistica reprezintă însuși fundamentul acestei tehnici, așa cum a fost ea concepută și împărtășită de Usui. În principiu, practica se bazează pe ”citirea” corpului și conducerea energiei vitale Ki, astfel încât să se ajungă nu numai la un diagnostic energetic, ci și la un rezultat pozitiv în tratarea diverselor afecțiuni.

Mâinile practicantului sunt instrumentul principal prin care energiile sunt identificate și conduse, iar manualul pune un accent deosebit pe tehnicile de poziționare ale acestora. Cele 100 de fotografii, însoțite de explicații, ajută la o mai bună înțelegere a modului în care trebuie să ne coordonăm mâinile pentru a ne ajuta să ne eliberăm de anumite tulburări. De la tratamentul de bază ale părților corpului, discutat în capitolul I, până la elementele ce țin de bolile specifice femeilor, manualul poate fi citit și ca un tratat de ”anatomie energetică” și o introducere în abordarea afecțiunilor prin canalizarea conștientă a energiei noastre pozitive.

Citește mai mult pe mayra.ro

Autor: Andreea Sterea

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *