Mai este nevoie de vreun cuvânt introductiv? Cred că nu…
Dacă în clasamentele CititorSF de anul viitor va fi reintrodusă categoria “Cea mai inspirată reeditare”, sunt sigur că nu va fi greu să decideţi.
Voila!
Arthur C. Clarke – 2001. Odiseea spaţială
traducere de Adrian Şerban Dobrin
Colecţia Nautilus
150 x 225 mm hardcover, 272 pp.
„[…] o viziune existenţială şi în acelaşi timp mistică, ştiinţifică, dar şi teologică… o capodoperă a SF-ului!”
Saturday Review
„Dacă ai călătorit milioane de kilometri şi milioane de ani… dacă ai ajuns în faţa unei uşi care a fost creată în mod clar de cineva sau ceva mai presus de înţelegerea ta… dacă ţi-ar fi imposibil să te întorci, dar în acelaşi timp ai fi îngrozit să continui… dacă ai şti că deschizând uşa vei pătrunde în necunoscut şi dacă n-ai avea pe nimeni cu care să te sfătuieşti… i-ai trece oare pragul? 2001 încearcă să ofere răspunsuri la unele dintre cele mai fascinante şi fundamentale întrebări din toate timpurile: «Cine suntem?», «Cum am ajuns să fim ceea ce suntem?», «Ce vom deveni?»…”
The Washington Post
„Stilul narativ direct şi neutru, aproape ştiinţific, face finalul cu atât mai surprinzător. Călătorind alături de David Bowman şi văzând cum graniţele cunoaşterii umane se dilată, şi apoi se spulberă în colb, veţi atinge pe rând încătuşarea fascinaţiei şi veneraţia faţă de înţelegere.”
Time
„Odiseea spaţială 2001 este romanul science-fiction chintesenţial – abundă în viziuni glorioase despre viitor şi întrebări filozofice asupra locului omenirii în univers. Clarke surprinde ca nimeni altul spiritul ştiinţific şi avântul intelectual care au impulsionat omenirea de-a lungul istoriei, de la omul primitiv la cel intergalactic.”
Interzone
„O operă remarcabilă de ficţiune, care ţese meticulos un ambient extraterestru fascinant. […] Clarke este un maestru desăvârşit!”
Publishers Weekly
Tweet
Intr-adevar inspirata reeditarea pentru o capodopera a sf-ului ,dar fac un efort urias ca sa ma impac cu noul tip de coperta .
Cum arata hardcoverul asta? Nu imi dau seama dupa dimensiuni. Chestia cu 645 pp sunt pagini? Ca mi se par cam multe.
“Dacă în clasamentele CititorSF de anul viitor va fi reintrodusă categoria “Cea mai inspirată reeditare”, sunt sigur că nu va fi greu să decideţi.” Sa inteleg ca nici anul acesta nu se reediteaza Asimov? offf…
@Ion: am incercat sa pastram acelasi stil, lipseste doar banda de culoare. Odata la cativa ani trebuie facut un face-lift. Cum spuneam, cartile care apar in format paperback isi pastreaza macheta cu care te-ai obisnuit.
@Jeje: e la fel ca Dragonul maiestatii sale sau Cartea cimitirului. E foarte bine proportionat, aratos dar si practic. O sa-ti placa.
@Flo: e mai complicat cu Asimov, am mai discutat pe aici…
totusi nu pricep de unde au iesit atatea pagini.Eu am varianta aparuta in anii 90 la editura Multistar si are dimensiunile asemanatoare cu ale Jucatorilor de pe Titan, sa zicem. Chiar asa mult lipsea din ea?
Un facelift e ok, la cativa ani – cu conditia sa nu se altereze dimensiunile si stilu’ colectiei respective.
Dragonul maiestatii sale si Cartea cimitirului stau deja pe un raft gol care asteapta sa fie umplut.
Sunteti groaznic de tipicari! 😛
@Jeje: ai dreptate, era o greseala, am modificat. Merci!