Mai este nevoie de vreun cuvânt introductiv? Cred că nu…
Dacă în clasamentele CititorSF de anul viitor va fi reintrodusă categoria “Cea mai inspirată reeditare”, sunt sigur că nu va fi greu să decideţi.
Voila!
Arthur C. Clarke – 2001. Odiseea spaţială
traducere de Adrian Şerban Dobrin
Colecţia Nautilus
150 x 225 mm hardcover, 272 pp.
„[…] o viziune existenţială şi în acelaşi timp mistică, ştiinţifică, dar şi teologică… o capodoperă a SF-ului!”
Saturday Review
„Dacă ai călătorit milioane de kilometri şi milioane de ani… dacă ai ajuns în faţa unei uşi care a fost creată în mod clar de cineva sau ceva mai presus de înţelegerea ta… dacă ţi-ar fi imposibil să te întorci, dar în acelaşi timp ai fi îngrozit să continui… dacă ai şti că deschizând uşa vei pătrunde în necunoscut şi dacă n-ai avea pe nimeni cu care să te sfătuieşti… i-ai trece oare pragul? 2001 încearcă să ofere răspunsuri la unele dintre cele mai fascinante şi fundamentale întrebări din toate timpurile: «Cine suntem?», «Cum am ajuns să fim ceea ce suntem?», «Ce vom deveni?»…”
The Washington Post
„Stilul narativ direct şi neutru, aproape ştiinţific, face finalul cu atât mai surprinzător. Călătorind alături de David Bowman şi văzând cum graniţele cunoaşterii umane se dilată, şi apoi se spulberă în colb, veţi atinge pe rând încătuşarea fascinaţiei şi veneraţia faţă de înţelegere.”
Time
„Odiseea spaţială 2001 este romanul science-fiction chintesenţial – abundă în viziuni glorioase despre viitor şi întrebări filozofice asupra locului omenirii în univers. Clarke surprinde ca nimeni altul spiritul ştiinţific şi avântul intelectual care au impulsionat omenirea de-a lungul istoriei, de la omul primitiv la cel intergalactic.”
Interzone
„O operă remarcabilă de ficţiune, care ţese meticulos un ambient extraterestru fascinant. […] Clarke este un maestru desăvârşit!”
Publishers Weekly
Tweet
@Vlad Puescu: ‘Adancurile Cerului’ face parte din categoria ‘Noutati’, cel putin asa zice bannerul imens de pe prima pagina, n-ar trebui sa aiba si el reducere de 20%? Are doar 10%.
@Flo: si daca se reeditau 1000 de Asimovi tot nu se comparau cu asta 😀
(nu ca as fi eu mare fana Clarke, dar Asimov mi se pare apreciat degeaba…)
[da, am simtit nevoia sa fiu rea :)]
ma gandeam ca ne faceti o surpriza si le puneti pe toate intr-un volum.:)
Cine a facut coperta?
Pana la urma se schimba sau nu look-ul la colectia Nautilus?
Vad ca tot ce apare nou este diferit de look-ul colectiei…
Ar fi fost mult mai bine ca Arthur C. Clarke sa fie la fel ca restul, s-ar fi integrat mult mai bine in colectie mergandu-se pe ce a aparut pana acum, dar asta e acum… sa stiti ca exista sansa ca multi sa nu cumpere cartea doar pentru simplul motiv ca nu se integreaza bine in colectie (pe langa continutul fantastic al cartii, apreciaza si cum va arata in biblioteca, alaturi de ce a aparut pana acum).
Pacat…
@Dragos: totusi, sa nu exageram, cumparam cartile sa le citim nu sa le admiram in biblioteca. King s-a vandut si in noul format, ba unii l-au cumparat mai ales pentru ca era in format hardcover. Si noile titluri Nautilus in format hardcover sunt sigur ca se vor vinde cel putin la fel de bine ca celelalte.
@Jeje: un omnibus nu ar fi fost chiar foarte practic si pretul ar fi ajuns prea mare. Coperta e facuta dupa una dintre versiunile de afis ale filmului, daca nu ma insel. Oricum, e “de acolo” 😀
@Vlad: Normal ca prima data o carte se cumpara pentru lectura, si pentru mine este la fel, insa nu poti sa o citesti la nesfarsit, odata si odata tot o mai pui si in raft alaturi de colectie, la asta m-am referit.
Scuze ca am exagerat cu vanzarea, se va vinde bine, sunt sigur de asta, doar e Arthur C. Clarke, insa cand vad ca tot ce iese nou incepe sa aiba alta grafica ma deranjeaza, as vrea sa ii am pe toti autorii din colectie in acelasi format. Daca e colectie pai atunci colectie sa fie!
Oricum e doar opinia unui cititor/client al vostru, poate ca altii nu gandesc la fel ca mine.
@Dragos: e ok, tocmai pentru asta e blogul, opiniile cititorilor sunt mai mult decat importante, pentru voi muncim, ca sa spun asa 😀
Cum spuneam, nu toate cartile din Nautilus vor fi hardcover, doar cele “vedeta”; restul raman in formatul consacrat paperback 107×178.