Mergem la Noaptea Cercetătorilor cu Anticipaţia şi Basmania!

Pentru că Nemira te ajută să cunoşti viitorul, ce loc de întâlnire cu cititorii mai bun decât la Noaptea Cercetătorilor, ediţia 2014!

basm600p400

Noaptea Cercetătorilor este un eveniment desfăşurat anual în peste 300 de oraşe din Europa. Anul acesta, în România, va avea loc vineri, pe 26 septembrie, în Bucureşti.  Din Parcul Tineretului, veţi porni într-o călătorie ştiinţifică începând cu orele 16:00, însoţiţi de cercetători, exploratori, inventatori, oameni de ştiinţă şi scriitori de gen. Veţi asista la experimente trăsnite, conferinţe incitante şi puteţi participa la concursuri, veţi interacţiona cu cele mai recente inovaţii tehnice şi vă veţi testa inspiraţia şi creativitatea în universul ştiinţific.

Oricum, foarte aproape de scenă, vă aşteptăm la standul ANTICIPAŢIA cu cele mai recente numere ale Colecţiei de Povestiri Ştiinţifico-Fantastice şi cu multe alte titluri ca nişte bilete de călătorie în viitor. Nu uitaţi să participaţi la marea tombolă pentru cercetătorii amatori, unde se câştiga şi premii de la Anticipaţia.

Programul integral aici.
De la ora 17.40 la 18.20, în cadrul Salonului Cercetătorilor şi Exploratorilor neconvenţionali, la zona de scene, are loc o conferinţă şi dezbatere cu public susţinute de Valentin NicolauDescoperiri în Basmania: Creatorul literar, un explorator al neconvenţionalului.

Pentru un scriitor, actul scrisului este o formă de cunoaştere. Te descoperi pe tine însuţi şi descoperi lumea în care trăieşti. Senzaţia devine cu atât mai acută atunci când preocupările ficţionale ating zonele inconştientului. Ţi se relevă structuri narative cu încărcătură arhetipală, teme fundamentale sau elemente de anticipare ale unor viitoruri posibile. Toate acestea devin subiectele unui proces de cunoaștere ce continuă și după actul propriu-zis al scrisului.
Lucrând la Răspântia Gândurilor, prima parte a romanului fantasy Basmania, am trăit o aventură, un proces fabulos de cunoaştere. De altfel, contactul cu lumea basmelor e unul remarcabil, chiar numai din poziţia de cititor al lor. Cu atât mai fascinant este pentru cocreator, căci, cu adevărat, basmele ni se dau spre a fi scrise de undeva de sus. Aceste experienţe le voi împărtăşi celor prezenţi la Noaptea Cercetătorilor.

Valentin Nicolau

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *