Misterul lui Edwin Drood – Charles Dickens

misterul lui edMisterul lui Edwin Drood este ultima operă scrisă de Charles Dickens și unul din primele romane polițiste din literatura universală, cu toate că pe parcursul cărții nu se conturează nici un personaj în rolul de detectiv și nici finalul cărții nu este unul edificator.

Personajul principal al romanului nu este cel căruia îi poartă numele, așa cum ar fi fost de așteptat, ci Jhon Jasper, unchiul lui Edwin Drood, a cărui personalitate este dezvăluită pe parcursul firului narativ ca fiind una obsesivă, dar învăluită într-un văl de mister de la început și până la final.

Acțiunea romanului debutează cu logodna dintre Edwin Drood și Rosa Bud, care, deși nu se iubeau, au acceptat să se logodească pentru a îndeplini dorința părinților răposați. În curând, își fac apariția alte două personaje cheie, gemenii Helena și Neville Landless, iar la cina pe care o vor lua toți împreună pentru a se cunoaște se va isca un conflict între cei doi tineri, în urma căruia, la câteva zile, Edwin este declarat dispărut. Din acest moment, toate eforturile celorlalte personaje se vor îndrepta spre rezolvarea misterului, despre care autorul ne oferă numai indicii, care nu duc la nici un rezultat concret.

Autor: Ana Muraru

Citeşte continuarea pe azicitesc.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *