În primul rând, vreau să vă cer scuze că v-am lăsat atât de mult să aşteptaţi postul acesta. De acum încolo nu o să dureze aşa mult până vom vorbi de o colecţie anume.
Apoi, vreau vă mulţumesc pentru feedback-ul primit la acest post. O să luăm în considerare sugestiile voastre şi vă aşteptăm să veniţi şi cu altele.
În fiecare săptămână o să vorbim despre o altă colecţie şi ne veţi putea sugera un autor care încă nu a fost publicat în România şi pe care îl aşteptaţi de mult timp, o carte scrisă de un autor publicat la Nemira, dar netradusă încă, reeditarea cărţilor mai vechi etc.
Săptămâna aceasta vom vorbi despre colecţia Nautilus SF, cel mai celebru brand din science-fictionul românesc. În această colecţie au fost publicate peste 350 de titluri ale celor mai cunoscuţi scriitori de science fiction şi fantasy: Isaac Asimov, Frank Herbert, George R.R. Martin, Philip K. Dick, Orson Scott Card, Gardner Dozois şi mulţi alţii.
Mulţi dintre voi aţi comentat deja la acest post, dar vă aşteptăm sugestiile şi aici. Spune-ne despre ce cărţi şi autori vreţi să citiţi şi cine ştie? Poate va apărea la Nemira chiar cartea aleasă de tine!
Tweet
– Terminarea tuturor seriilor incepute (in special “Epoca Descoperirilor”, “Heechee”, “Hyperion Cantos”, “Prima Lege”);
– Desi nu sunt un adept al formatului hardcover, dar vad ca se cere, mai ales Asimov, ale carui carti sunt cam subtirele, si cred ca s-ar putea edita trei omnibus-uri format hardcover “Robotii”, “Imperiul”, “Fundatia”, care sa contina toate romanele si nuvelele / povestirile ce tin de cele trei cicluri (e doar o idee);
– “Hunters of Dune” si “Sandworms of Dune” de K.J.Anderson & B.Herbert – negociati cu H.N.U. cine le publica si cand;
– Paul McAuley – “The Quiet War”, “The Gardens of the Sun”;
– Neal Stephenson – “The Baroque Cycle”;
– Greg Bear – “Blood Music”, “City at the End of Time”, “Hull Zero Three”, etc. – lista e mult prea lunga.
Si mai sper ca seria “Malazan Book of the Fallen” s-o terminam de citit noi, nu stranepotii nostrii.
Ar trebui sa va intoarceti si la S.F-ul clasic: Asimov seriile roboti, imperiul, fundatia, sfarsitul eternitatii. Nu mai reeditati carti aparute recent (Dune, Orson Scott Card). Apoi AC Clarke, fratii Strugatki, alte carti de philip k dick. Continuati seriile deja incepute si nefinalizate. De asemenea, sunt de parere ca Nautilus s-a axat prea mult inspre partea Fantasy si cred ca ar fi un an bun sa mai inclinati balanta inspre S.F
Buna observatia ta Vlad ! Intr-adevar prea multa literatura fantasy !
Total de acord!
In primul rand,nu pot sa neg ca ati publicat pana acum numeroase titluri care au facut bucuria iubitorilor de science fiction si fantasy.Dar,totodata ati promis editari de carti (pentru anul acesta,mai ales cele care ar termina seriile demult incepute),pe care eu le privesc cu reticenta pentru ca a trecut aproape un trimestru,si inca nu se prefigureaza nimic la orizont…
Totusi,mai sper ca macar cateva promisiuni sa le onorati.
In ceea ce priveste cartile pe care as dori sa le editati,ele sunt foarte multe.Enumar numai citiva autori ca DAVID BRIN (seria UPLIFT,cel putin),LARRY NIVEN(seria RINGWORLD),JOAN VINGE (THE QUEEN SNOW),VERNOR VINGE(RAINBOWS END,ACROSS REALTIME),BRIAN ALDISS(ciclul HELLICONIA)ISAAC ASIMOV(ROBOTII si FUNDATIILE),PATRICK ROTHFUSS,TAD WILLIAMS,GUY GAVRIEL KAY etc.
naomi novik – black powder war cand apare?
Decat sa incepeti alte si alte colectii, mai bine terminati ce ati inceput.
Dansul Dragonilor in paperback, de exemplu, pe care trebuia sa-l scoateti de mult de tot.
A, si poate incetati sa mai cenzurati mesajele care vi se transmit si sa le acceptati si pe cele nefavorabile.
Comunistilor!!!!
Pai oricum in primele 3 luni ale anului a aparut o carte in colectia Nautilius, iar la “in curand”, sunt trecute serii intregi care tot asteapta de ceva ani sa fie terminate. Ritmul foarte scazut de aparitii din ultimul an ma dezamageste, desi Nemira s-a ridicat si a crescut pe spatele acestei colectii.
Alastir Reynolds si seria “Cultura” si ,in general,mai mult SF!