Pentru cei ce iubesc iubitorii de cărți

recomandarileEchipa Nemira vă ajută să vă declarați dragostea. Suntem alături de voi în această perioadă de grele încercări, indiferent că sărbătoriți Valentine’s Day sau Dragobetele, ori vreți doar să dăruiți o carte.

 

I-am rugat, atât pe băieți, cât și pe fete, să vă scrie câteva rânduri despre cartea pe care ar vrea să o primească. Dacă nu știți ce cadou să faceți iubitului sau iubitei, iată câteva recomandări:

 

1. Simona Mateescu (Manager resurse umane)

Paola Calvetti – Librăria Iubirii

O carte în care se regăsesc persoanele sensibile, o poveste romantică care oferă exact ceea ce promite: totul numai din dragoste și pentru dragoste, curaj și multă înțelepciune.

 

2. Marian Mardare (Account Manager).
George R. R. Martin – Peregrinările lui Tuf

De sărbatoarea asta cred că aș citi ceva subțire ca pagini, dar care să conțină puțin suspans, ca să nu adorm în fața cănii de vin fiert în pat… Ce să fie, ce să fie? Alegerea unanimă a neuronilor mei este: Peregrinările lui Tuf. De ce asta? Are suspans cît cuprinde, atacă teme comune: sentimentul teribil al descoperirii, invidie, trădare, luptă pentru idealuri, simplism, egoism și in plus, e un SF celebru al stimabilului G. R. R. Martin.

Sper să vă placă.

Pasiune3. Dana Ionescu (Redactor-șef)
A. S. Byatt – Pasiune

În sertarul plăcerilor personale, al desfătărilor oferite de lumile dintre copertele unei cărți, stă la loc tihnit, care îndeamnă la reverie, un roman al unei englezoaice care scrie dumnezeiește. Romanul se numește Pasiune, iar scriitoarea se numește Antonia Susan Byatt. Secrete din suflete și din biblioteci, plimbări în timpuri imaginare, pasiuni și epistole ascunse, poeme și lumini din toate anotimpurile, din păduri și de la malul mării, se ascund în fiecare rând dintr-o poveste de dragoste demnă de cititorii care știu că plăcerea lecturii nu poate fi înlocuită de nimic. Pentru cei care încă nu sunt dependenți de cărți, Pasiune poate fi începutul unei frumoase prietenii, ca să citez ultimele cuvinte din legendarul film Casablanca.

Placeri interzise4. Ștefania Oprea (Librar – Librăria Nemira Magheru)

Lora Leigh – Plăceri interzise

 

O carte complexă, psihologică (n-ai zice), o carte bună tocmai pentru că presupune conviețuirea în trei, un subiect nu tocmai la îndemâna oricui.

Cianura pentru un suras5. Alexandru Marin
Rodica Ojog-Brasoveanu – Cianură pentru un surâs

Acest volum deschide o serie de romane polițiste avand-o în centru pe Melania, o bătrânică de care orice cititor se va îndrăgosti imediat. Este foarte greu să dai greș oferind cuiva drept cadou un roman polițist de Rodica Ojog Brașoveanu. Pline de suspans, umor și originalitate, se pot preta oricăror gusturi, indiferent cât de pretențioase.

Turbion6. Cristian “Ulf” Florescu (Advertising Designer)
Robert Charles Wilson – Turbion

Dacă pornim de la definiția oferită de Asimov în ’75 (Science fiction-ul poate fi definit ca latura literaturii ce studiază reacțiile ființelor umane la schimbări produse în știință și tehnologie), Turbion reprezintă un exemplu de SF. Durata extinsă pe parcursul căreia se petrec evenimentele descrise (aproximativ 30 de ani) permite autorului să ofere o perspectivă credibilă și bogată asupra reacției omenirii la scară largă în urma unui fenomen global alarmant și inexplicabil. Teoriile abundă, fiecare producând valuri de entuziasm științific sau fanatism religios, iar schimbările de climat (ecologic, politic și economic) cauzează schimbări majore la nivelul întregii societăți umane. În limita spațiului și timpului disponibil, închei prin a declara Turbion ca favorita mea personală din întreaga ofertă Nemira, și una din cărțile mele preferate pur și simplu.

Complimente7. Gabriela Preda (Coordonator PR & Marketing)
Gloria Beck – Complimente

Un compliment potrivit vă poate scoate din situaţii neplăcute, dar îi poate modela şi comportamentul persoanei care îl primeşte. Este un semn de rafinament să ştii să faci un compliment, dar şi să ai reacţia potrivită atunci când primeşti unul. A fost uitată arta de a face complimente?

2001: Odiseea spatiala8. Ana Nicolau (Foreign Rights Manager)
Arthur C. Clarke – Odiseea spațială 2001

Odiseea spațială 2001 a lui Arthur C. Clarke m-a cucerit de la primele pagini. Deși nu mă pot declara o fană înraită a literaturii SF, această carte mi-a deschis ochii și gustul pentru acest gen de lectură! Un cadou minunat pentru orice prietenă plictisită de romanele de dragoste și interesată de subiecte precum apariția vieții pe Pământ, un prim contact cu viața extraterestră și inteligența artificială.

Mecanica inimii9. Sabina Armășelu (Director economic)

Nu scriu cu tot atât de multă usurință. În schimb citesc ușor, cu plăcere și mult. Nu atât de mult pe cât mi-aș dori (timpul, bată-l vina). Multe sunt cărțile de la Nemira care mi-au plăcut (Iubire vinovata, Flacăra iubirii, Librăria iubirii). Cadourile pe care le-aș oferi în februarie ar fi diferite, în funcție de persoana careia i-aș oferi cadoul.

Celor doua prietene cu înclinații spre romantism le-as oferi Anna cu ochii verzi și Rosu Coral. De ce? Pentru că îmi place stilul în care scrie Sveva Casati Modignani, dar și pentru că am citit aceste cărți cu plăcere. Celui mai bun prieten i-aș împacheta frumos, cu fundiță, Eleganța ariciului (de Muriel Barbery) și Mecanica inimii (Mathias Malzieu). Pentru că sunt două cărți care se situează la extreme: forță, înțelepciune vs. copilărie, povești, candoare, inocență. Iar eu voi reciti Librăria iubirii (Paola Calvetti) pentru a mă visa printre cărți. Sau mai bine Mecanica inimii? Recunosc… îmi plac poveștile.

3 Commentarii

  1. voicunike 11/02/2012 Reply
  2. lunateca 15/02/2012 Reply
  3. like_nemira 29/03/2012 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *