Scanner, atracţia literară la MAMbo

 

Scanner Sursa: inhabitat.com

Astăzi vă recomand drept destinaţie turistică, dacă ajungeţi prin Italia, MAMbo (Muzeul de Artă Modernă din Bologna), muzeul ce găzduieşte una dintre cele mai elaborate structuri din lume, realizată aproape în totalitate din cărţi.

Este vorba de Scanner, “peştera” din cărţi realizată de artistul slovac Matej Krén, fiind totodată şi cea mai impresionantă dintre lucrările lui de până acum!

Tunelul de cărţi sculptat în formă cilindrică nu este măreţ doar datorită dimensiunii sale, ci şi mulţumită elementelor arhitecturale deosebite, a coridoarelor înguste şi a oglinzilor plasate strategic, ce creează iluzii optice intersante şi deci, o experienţă de vis!

Scanner Sursa: inhabitat.com

 

Ca orice cititor pasionat, va fi greu să nu vă întrebaţi ce cărţi intră în compoziţia structurii. Asemenea unei imense biblioteci, “peştera” Scanner poate fi văzută precum o lume clădită din cuvinte scrise, cu surprize şi minuni pe placul oricărui iubitor de carte şi artă.

Se spune că Matej Krén a convins oameni din lumea întreagă să perceapă cărţile nu doar aşa cum suntem obişnuiţi, ci şi ca materie primă inspiraţională şi revelatoare. Iar experienţa şi măreţia reuşitei îşi au originea în mulţimea de opere de artă create de artist de-a lungul timpului, precum construcţia octagonală numită Book Cell, instalată în Centrul de Artă Modernă din Lisabona.

 

Book Cell - Sursa: inhabitat.com

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *