După colecţiile Nautilus, Suspans, Bonton, Nemira Damen Tango şi Babel urmează să vorbim despre Nemira Junior. Pentru cei care nu ştiu despre ce e vorba, în fiecare săptămână o să vorbim despre o altă colecţie şi ne veţi putea sugera un autor care încă nu a fost publicat în România şi pe care îl aşteptaţi de mult timp, o carte scrisă de un autor publicat la Nemira, dar netradusă încă, reeditarea cărţilor mai vechi etc.
Nemira Junior este o colecţie tânără, dedicată celui mai pretenţios public, care îi invită la mister şi aventură pe adolescenţii şi tinerii pasionati de lectură.
Fie ca îndrăgiţi povestile clasice cu cavaleri şi monstri fioroşi, seriile fantasy cu dragoni şi bătălii interstelare sau romanele de dragoste pline de intrigi şi iubiri interzise, am adunat cu drag, într-o singură colecţie, cele mai frumoase cărţi pentru cea mai frumoasă vârstă.
Păsiţi în universul Nemira Junior, plin de peripeţii, magie, creaturi fabuloase şi prieteni de încredere. Mai întâi, veţi studia la Şcoala de vrăjitorie, veţi aplica cele învăţate în Aventurile din tărâmuri îndepărtate, iar vacanţa de vara o veţi petrece în Tabăra de coşmar. Cărţile nu te-au prins nicicând într-o aventură mai palpitantă şi distractivă!
Aşadar, îţi aşteptăm sugestiile! Spune-ne despre ce cărţi şi autori vrei să citeşti şi cine ştie? Poate va apărea la Nemira chiar cartea aleasă de tine! 😀
Tweet
Ah, de cand astept intrebarea asta! Sa ne alegem noi cartile pe care vrem sa le citim la editura voastra. Am si eu o lista cu cateva carti superbe care cred ca vor avea mare succes si la noi in tara si pe care abia astept sa le citesc in limba romana. O sa le scriu in ordine, de la cea mai dorita la …cea mai (putin) dorita! 😀
1. Abraham Lincoln – Vampire Hunter de Seth Grahame-Smith
Cartea va beneficia de o ecranizare absolut magnifica care va debuta pe marile ecrane pe 22 iulie. Producatorul Tim Burton a creat din aceasta poveste unul dintre cele mai bune filme cu vampiri, o incursiune in lumea istorica a vampirilor, un adevarat deliciu pentru privirile noastre. Cum cartea bate mereu filmul, un volum istoric amestecat cu sange si cativa (mai multi) colti ar da perfect in biblioteca oricarui adolescent. Cel putin e o pauza de la Saga Amurg, o poveste clasica in care vampirii si-au adus aminte ca pot muri de la argint si usturoi.
2. Seria Fever de Karen Marie Moning este probabil cea mai ravnita serie fantasy din afara. Cele 5 volume publicate pana acum alcatuiesc o serie plina de magie care va incanta toti cititorii, iar faptul ca publicul roman o asteapta de cativa ani… ei bine, o vreau si eu in biblioteca!
3. The Haunting of Alaizabel Cray de Chris Wooding
Povestea vanatorului de demoni Thaniel Fox a fost asternuta pe hartie sub forma unui roman fantasy gotic cutremurator, fascinant. E o poveste superba pe care toti cititorii o vor devora.
4. Seria Oscar Pill de Eli Anderson va fi o franciza, asta promit producatorii Warner Bros. Eroul titular este un puşti care descoperă că face parte din ordinul Medicus, un fel de vrăjitori ce pot pătrunde în corpul uman pentru a vindeca bolile. Inamicii lor de moarte fac parte din ordinul Patologus. Cel mai probabil ca acesta va fi urmatorul succes mondial al celor de la Warner Bros., dupa Harry Potter.
5. The Maze Runner
Saga este scrisă de James Dashner şi urmăreşte aventurile unui băiat pe nume Thomas care se trezeşte într-un loc ciudat, fără să-şi amintească cine este şi de unde vine. Locul se dovedeşte a fi o structură unde se mai află şi alţi băieţi, iar de jur împrejur se află un misterios labirint plin de monştri. Bineînţeles, toţi băieţii încearcă să găsească o cale de evadare, iar Thomas descoperă curând că ştie mult mai mult despre ce-i în jur decât credea iniţial. Şi acest proiect are un regizor ataşat, în persoana lui Christine Hardwicke, regizoarea filmului Twilight. O dată de lansare propusă de studiouri ar fi vara lui 2013.
6. The Alchemist & The Angel de Joanne Owen, o autoare din Ţara Galilor, a avut un mare succes cu această incursiune în Praga secolului 16. Autoarea spune poveste lui Jan, un puşti care-l secondează pe unchiul său, Gustav, în încercările de a descoperi un ser ce poate readuce morţii la viaţă. Doar că unchiul moare la un moment dat, iar Jan se va trezi singur-singurel, având doar un set de instrucţiuni antice pentru a reuşi în iniţiativa lui. Bineînţeles, băiatul nu este lăsat să-şi vadă liniştit de treabă: mătuşa lui vrea serul doar pentru ea. Cat de bine suna ..
7. Chaos Walking este format din trei cărţi scrise de Patrick Ness, ultima fiind Monsters of Men. Cei de la Warner i-au propus autorului achiziţionarea drepturilor de ecranizare, dar deocamdată nu s-a făcut niciun anunţ oficial cu privire la o posibilă apariţie pe ecrane a aventurilor lui Todd Hewitt, un adolescent dintr-un viitor distopic. Todd intră într-un conflict cu primarul aşezării sale, care face toate eforturile pentru a-i ţine pe cetăţeni în ignoranţă cu privire la ceea ce se află în afara zidurilor oraşului…
Toate sunt carti de succes, dar pe care nimeni nu s-a gandit sa le publice si la noi. Sper sa fiti incantati de lista mea “magnifica”, pentru ca toate titlurile sunt extrem de bune. Mult succes!
Celebrul Harold Bloom a publicat o interesantă antologie de opere literare recomandate copiilor: Stories and Poems for Extremely Intelligent Children of All Ages (Povestiri si poeme pentru copiii inteligenti de toate vârstele)
Dar bănuiesc că ar fi greu de tradus,sunt multe poezii, din mai multe epoci, scrieri din mai multe limbi etc.
Mie mi-ar placea sa apara toate cele 13 carti din “O serie de evenimente nefericite” de Lemony Snicket. Au aparut acum cativa ani primele 4 la o alta editura, insa apoi au renuntat. Eu le-am citit pe toate in engleza si mi-au placut foarte mult, mi-as dori sa le recitesc si in romana.
[…] Colecţia săptămânii: Nemira Junior […]