După colecţiile Nautilus, Suspans, Bonton şi Nemira Damen Tango, urmează să vorbim despre Babel. Pentru cei care nu ştiu despre ce e vorba, în fiecare săptămână o să vorbim despre o altă colecţie şi ne veţi putea sugera un autor care încă nu a fost publicat în România şi pe care îl aşteptaţi de mult timp, o carte scrisă de un autor publicat la Nemira, dar netradusă încă, reeditarea cărţilor mai vechi etc.
Cei peste 100 de autori publicaţi în colecţia Babel, aparţinând atât secolului XX, cât şi contemporani, de la Louis-Ferdinand Céline, Juan Carlos Onetti, Gustav Meyrink, până la Julian Barnes, John Banville, John Barth, A.S. Byatt sau Jun’ichiro Tanizaki, creează, prin operele lor, tot atâtea versiuni ale aceleiaşi uriaşe metafore neterminate, o Bibliotecă Babel ce cuprinde în limitele ei Totul.
Cu alte cuvinte, Babel este o istorie deja spusă, dar în continuă prefacere. Parcă desprinsă din biblioteca borgesiana fără sfârsit, o colecţie de ficţiune literară ce cultivă plăcerea lecturii avizate.
O întoarcere la literatură, dincolo de învălmaşeala limbilor, diversitatea ideilor şi anvergura proiectelor. O aventură spirituală ce îl proiectează pe cititor asupra propriei sale existenţe, cu conştiinţa primenită, îmbogăţită de graţia povestirii.
Aşadar, îţi aşteptăm sugestiile! Spune-ne despre ce cărţi şi autori vrei să citeşti şi cine ştie? Poate va apărea la Nemira chiar cartea aleasă de tine! 😀
Tweet
Ar fi interesantă o traducere după The Blue Flower de Penelope Fitzgerald, un roman bazat pe viaţa lui Novalis, celebrul poet romantic german. Autoarea este şi ea cîştigătoarea premiului Booker, dar după cum spune Julian Barnes, nu pentru cartea potrivită. Aici găsiţi un articol elogios despre Penelope Fitzgerald: http://www.guardian.co.uk/books/2008/jul/26/fiction.
Un alt autor interesant, elveţian de această dată, este Robert Walser, la noi nu a fost tradusă decît o nuvelă Plimbarea, dar are un roman ciudăţel, altfel, numit Jakob von Gunten (foarte apreciat de Franz Kafka), e şi un film straniu făcut după el.
[…] Colecţia săptămânii: Babel […]
[…] nu întâmplător face acest volum parte din colecţia Babel. Aşa cum probabil ştiţi deja, cei peste 100 de autori publicaţi în colecţia Babel, aparţinând atât secolului XX, cât […]