De ce apar atât de des senzațiile de oboseală? De ce ne lăsăm copleșiți de gânduri negre și ne pierdem speranța? De ce ne sperie orice problemă de sănătate?
Prinși în vârtejul halucinant al vieții de zi cu zi, acuzând stres-ul pentru orice simțim că nu este în regulă cu noi, fizic sau psihic, obișnuiți să purtăm diverse medicamente la noi, obișnuiți să căutăm soluții oriunde altundeva decât înăuntrul nostru, uităm că, de cele mai multe ori, suntem făuritorii propriei noastre nenorociri, ca să îl parafrazăm pe André Maurois.
Nu este o noutate faptul că fizicul și psihicul se influențează reciproc, că se intercondiționează, că ambele, în egală măsură își pun amprenta asupra calității vieții noastre, iar noi ne punem amprenta asupa lor. Și dacă ne putem face rău nouă înșine, nu ne-am putea și auto-vindeca?
Literatura de specialitate ne oferă o gamă largă de soluții pentru a ne îmbunătăți starea fizică și psihologică, instrumente pe care le avem la îndemână, dacă am ști să le recunoaștem și am învăța să le folosim. Un astfel de ”manual” care a produs un adevărat fenomen în întreaga lume este volumul ”Arta adevăratei vindecări” a lui Israel Regardie.
Premisa de la care pornește această carte este una de altfel simplă, confirmată de studiile de psihologie sau neuroștiințe: ne putem auto-influența mintea exploatând energetice proprii, pentru a ajunge la un maximum de confort psihic. Exercițiile prezentate de doctorul Regardie nu au rolul de a înlocui nici medicația, nici terapia, ci reprezintă un instrument prin care să ne mijlocim cunoașterea de sine, contribuind la vindecarea propriului psihic într-un mod profund și pozitiv.
Volumul nu face apel la un misticism de natură misterioasă și nici nu promovează un ocultism obscur. Ar fi și dificil de realizat în lumea omului modern, intim conectat la științele superioare. Cu toate acestea, face trecerea de la rigiditatea unor abordări academice la viața noastră de zi cu zi, prezentându-ne o serie de exerciții care ne detensionează, ne îmbunătățesc fluxul energetic, ne ajută să ne concentrăm pe lucrurile esențiale și într-un final, ne eliberează de cauzele care ne produc suferință fizică sau psihică.
Structurată în 5 capitole, cartea ne ia de mână și ne invită să parcurgem un traseu destul de sinuos prin lumea noastră interioară. Cum ne activăm centrii energetici? Care sunt aceștia și la ce folosesc? Israel Regardie ne învață cum să îi stăpânim și să folosim propria forță vitală pe care toți o avem în folosul nostru. Atingerea armoniei interne, detașarea de factorii stresori cotidieni, exersarea reflecției și a conștientizării emoțiilor, toate acestea sunt numai câteva repere pe care autorul le utilizează pentru a ne explica și învăța tehnici de meditație sau de relaxare.
Citeşte continuarea pe Mayra.ro.
Autor: Andreea Sterea
Tweet