Update:
Felicitări celor 3 norocoși posesori ai unui exemplar din “O toaletă à la Liz Taylor”, primul titlu publicat la Editura Nemira din noua colecție de lux “Opere alese. Rodica Ojog-Brașoveanu”!
Besna Florentina
alexandra
Alian
Felicitări! Vă voi contacta pe adresa de mail pentru detalii.
Știu că de ceva vreme, iubitorii de romane polițiste așteptau cu sufletul la gură reeditările operelor Rodicăi Ojog-Brașoveanu. Din acest motiv ne-am gândit să vă pregătim ceva cu totul deosebit, o surpriză de care sperăm să fiți cât se poate de încântați!
Începând de astăzi avem onoarea să vă prezentăm o nouă serie Rodica Ojog – Braşoveanu, ale cărei cărţi au fost adunate, pentru prima dată, într-o colecţie de lux: “Opere alese. Rodica Ojog-Brașoveanu”! Ca un omagiu adus celei considerate, pe bună dreptate, marea doamnă a literaturii poliţiste româneşti, vom publica 38 de titluri în format hardcover până la finalul lui 2012!
Primele două titluri din seria “Opere alese. Rodica Ojog-Brașoveanu” sunt “O toaletă à la Liz Taylor” şi “Moartea semnează indescifrabil”, urmând ca până la sfârşitul acestui an să mai apară alte trei titluri.
Rodica Ojog-Braşoveanu (28 august 1939, Bucureşti – 2 septembrie 2002) a fost cea mai mare scriitoare de romane poliţiste din România. A urmat primele clase la şcoala „Maison de Francais” şi şi-a continuat studiile la liceul „Domniţa Ileana” (astăzi Liceul „Eminescu”). A început apoi cursurile Facultăţii de Drept din Bucuresti, dar, după doi ani, în 1956, a fost exmatriculată pe motive politice. După un an de muncă necalificată la fabrica de medicamente Galenica, a reluat studiile de drept, de data aceasta la Iaşi. După finalizarea studiilor a început să profeseze avocatura.
În 1969, a debutat cu un scenariu de televiziune, iar primul roman poliţist, “Moartea semnează indescifrabil”, l-a scris la insistenţa soţului ei, actorul Cosma Braşoveanu, şi l-a publicat în 1971. După şapte ani de practică a renunţat la avocatură şi s-a dedicat în întregime scrisului.
Până în 1999, a publicat 35 de romane, în majoritate poliţiste, dar şi câteva istorice şi unul ştiinţifico-fantastic.
Concurs:
Vă invităm să participați la discuția de astăzi, spunându-ne care este romanul Rodicăi Ojog-Brașoveanu pe care îl așteptați în mod special să îl publicăm în varianta hardcover, în cadrul colecției de lux “Opere alese. Rodica Ojog-Brașoveanu”!
Vom oferi celor 3 cititori extrași prin tragere la sorți, câte un exemplar al primei cărți din colecție, “O toaletă à la Liz Taylor”!
Deadline participare concurs: 30 Octombrie 2011, ora 23:59.
Cei 3 câștigători vor fi stabiliți prin tragere la sorți și vor fi anunțați în cursul zilei de luni.
Câștigătorii vor fi contactați prin email în maxim 24 de ore de la câștigarea premiului!
Va felicit pentru minunata initiativa a editurii Nemira de a reedita romanele Rodicai Ojog-Brasoveanu (sper ca vor fi toate reeditate). Desi am 30 dintre romanele ei (citeva chiar de la Nemira), as dori sa le pot avea pe toate intr-o singura “colectie” unitara (ar fi de dorit sa aiba aceleasi dimensiuni).
Oricare dintre cartile Doamnei ar putea fi prima cu hard-cover, pentru ca limbajul, stilul, apartenenta la epoca in care se desfasoara actiunea, ideea si deznodamintul sunt deosebite, originale si specifice fiecarui roman al acestei extraordinare scriitoare.
Mi-ar placea sa incepeti cu romanele istorice (pentru ca m-a fascinat intotdeauna limbajul folosit):
“Logofatul de taina”
“Vulturul dincolo de cornul lunii”
“Ochii jupinitei”
“Letopisetul de argint”
“Agentul secret al lui Altin-Bey”
“A inflorit liliacul” (se petrece in vremea lui A.I.Cuza)
“Sa nu ne uitam la ceas” (cel de-al doilea razboi mondial),
apoi seria cu Melania si Mirciulica versus maiorul Cristescu, seria cu Minerva Tutovan si toate celelalte romane politiste. Vreau sa mai mentionez trei titluri:
“Spionaj la manastire” (deosebita ideea prin care este imposibil sa intuiesti vinovatul),
“Panica la casuta cu zorele” (in care personajul Cora-“numai fum si argint”- pare desprins dintr-o alta epoca decit aceea in care a fost scris romanul, respectiv 1977) si
“Apel din necunoscut”.
Totusi, cartea mea preferata ramine “Plan diabolic” (exceptional deznodamintul surprinzator de pe ultima pagina). Asadar abia astept sa o vad in format hard-cover.
Multumesc mult!
nu am primit pe meil nici o notificare deocamdata
La ce notificare va referiti?
Astept dintotdeauna colectia aceasta!!! Unde as putea comanda cartile?
Momentan sunt disponibile primele 2 volume din colecție. Puteți găsi și în secțiunea “În curs de apariție” încă 4, disponibile momentan pentru precomandă. O să anunț pe blog când mai apar titluri noi în colecția “Opere alese. Rodica Ojog-Brașoveanu”:)
Caut de ceva vreme si nu am gasit in varianta reeditata “Panica la casuta cu zorele”
Pe cand urmatorul numar din “Opere alese”?