#AsteroidDay: Bun venit în Univers!

30 iunie este ziua recunoscută internațional ca fiind #AsteroidDay și cu această ocazie, vrem să îți urăm un sincer Bun venit în Univers și să te invităm la o călătorie în jurul planetelor și universului!

Asteroid Day este o campanie internațională de conștientizare, prin intermediul căreia oamenii de pretutindeni învață împreună despre asteroizi, impactul pe care îl au asupra planetei noastre și ce putem face pentru a ne proteja planeta, familiile, comunitățile, viitoarele generații și, desigur…pisica sau cățelul. 🙂

Pe 30 iunie 1908, în Siberia, a avut loc cel mai mare eveniment de genul acesta din trecutul apropiat – un asteroid cu o dimensiune relativă mică, aproximativ cât o clădire modestă de birouri a distrus complet o suprafață nepopulată, de dimensiunea unui oraș metropolit.

astronomy-black-wallpaper-constellation-2154

Așadar, iată câteva cărți pe care le poți citi vara aceasta, dacă vrei să călătorești și prin univers.

Bun venit în Univers  –  Bestseller New York Times – un ţur de forţă pentru cunoaşterea lumii. Este una dintre cele mai frumoase cărți scrise despre universul în care trăim. Într-un stil incitant, autorii povestesc cele mai recente descoperiri în astrofizică, purtându-şi cititorii de la sistemul nostru solar până la cele mai îndepărtate regiuni ale Universului cunoscut: Cum trăiesc şi cum mor stelele? De ce nu mai e Pluto planetă? Ce şanse sunt să existe viaţă pe alte planete? Cum a luat naştere Universul? Suntem singuri sau facem parte dintr-un multivers?

 

bunvenit

Ani-lumină – Deși nu este despre univers propriu-zis, cartea ne invită într-o poveste extraordinară despre fascinația oamenilor pentru lumină.  Aceasta este povestea necunoscută a uneia dintre cele mai importante întrebări din universul nostru: ce este lumina? Brian Clegg explică seducător cum a ajuns lumina în centrul tehnologiei de azi şi cum ar putea ea să facă posibilă călătoria în timp.

Scurtă istorie a infinitului –  Ce este, de fapt, infinitul, care i-a înnebunit secole la rând şi pe filosofi, şi pe oamenii de ştiinţă? Cum se face că el anulează până şi regulile matematicii? Mai mult, cum e cu putinţă să existe ceva care depăşeşte până şi infinitul?

Dacă ți-am stârnit interesul, citește și acest articol despre  Stele, planete și viață, prin intermediul lui Neil deGrasse Tyson sau vezi ce am publicat în colecția noastră de știință Anticipația.

Apropo, pe lângă citit, poți urmări timp de 48 de ore un broadcast live despre spațiu și asteroizi, cu numeroși invitați celebri, cu filmări din spațiu, de la NASA și așa mai departe. Se anunță un weekend ploios, deci e activitatea perfectă, nu crezi?

Spor la visat și călătorit în univers!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *