De sărbători, vom citi povestiri de Crăciun, un basm şi o Poveste de iarnă

În acest sfârşit de săptămână, trei recomandări interesante pentru lecturile pe care le putem încerca de Crăciun vin de la 121.ro, comunitatea femeilor senzaţionale şi editura Nemira. Craciunul in cele mai frumoase povestiriPrima, „Crăciunul în cele mai frumoase povestiri”, este cartea perfectă de aşezat sub brad, plină de poveşti semnate de autori clasici precum Charles Dickens, Mark Twain, Oscar Wilde sau Arthur Conan Doyle. Poveşti despre Crăciun ca nişte comori de altădată pentru copii, părinți și bunici. Din ținuturi de vis sau din orașe adevărate, din păduri îndepărtate sau din case primitoare vin poveşti despre seara aşteptată de toţi.

Poveste de iarnaCea de-a doua, „Poveste de iarnă”, romanul care stă la baza cunoscutei ecranizări în care l-aţi văzut pe Colin Farrell, pătrunde în atmosfera saloanelor Belle Epoque, într-un New York magic, acoperit de zăpezi și bătut de vânturi cumplite. Într-o noapte de iarnă, Peter Lake, un mecanic orfan, crescut în fabulosul ținut al lacurilor, pătrunde în casa magnatului Penn și o descoperă pe Beverly, o tânără frumoasă și mistuită de febră, privind stelele pe acoperișul înghețat. Între cei doi se înfiripă o iubire care îl va purta pe Peter prin mai multe epoci în încercarea de a întoarce timpul pentru a o aduce înapoi pe iubita sa. Din călătoria lui se naște una dintre cele mai încântătoare povești scrise în literatura americană.

Coperta BasmaniaÎn ce priveşte cea de-a treia recomandare, în termeni clasici putem spune că „Basmania. Răspântia gândurilor” este chiar ceea ce sugerează titlul – un basm. În termeni moderni însă, l-am putea numi de asemenea roman fantasy. Oricum i-am zice, scriitorul şi dramaturgul Valentin Nicolau porneşte de la premisa că suntem visaţi de o conştiinţă superioară, punând în mişcare un întreg arsenal oniric şi o galerie fabuloasă de personaje în sprijinul acestei idei şi demonstrând că adevărata luptă dintre bine şi rău nu are loc de fapt pe pământ, ci în cu totul altă lume. Bineînţeles, rămâne să descoperiţi singuri acea lume, dar, ca un indiciu, vă spunem că vor reuși numai aceia care mai pot încă să viseze.

Recomandari 121.ro 600p400

1 Comentariu

  1. Robi 14/12/2014 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *