Doamna din lac

doamna din lacLiteratura politista se imbogateste cu un nou personaj interesant pe care ni-l aduce in atentie Editura Nemira. Este vorba despre detectivul privat Philip Marlowe, un tip interesant, care se descurca in orice situatie, care reuseste sa ii enerveze si sa ii provoace pana si pe criminali (uneori fara intentie, s-ar zice).

Coincidentele exista in viata de zi cu zi, dar cand acestea se inmultesc si sunt descoperite cu greu, este clar ca nu avem de-a face cu niste coincidente ci cu niste elemente care trebuie luate in calcul cu deosebita atentie cand vine vorba despre investigarea unei crime si a unei disparitii.

Dar sa incepem cu inceputul. Un domn bogat, Derace Kingsley, il angajeaza pe Marlowe sa investigheze discret disparitia sotiei sale. Aceasta se produsese in urma cu o luna si nu il ingrijorase teribil, mai ales ca Derace nu avea o casnicie fericita. In plus, doamna lui avea diverse toane. Numai ca un bilet gasit de curand, care ar fi indicat faptul ca doamna, Crystal, ar urma sa divorteze si s-ar duce in Mexic sa se marite cu un alt tip, Lavery, ii ridica mari semne de intrebare in momentul in care Derace se intalneste cu acest Chris Lavery care ii spune ca nu asa au stat in fapt lucrurile, ca ei nu au mai plecat in Mexic si nu s-au casatorit.

Iar acesta este, ati ghicit, doar inceputul intrigii. Indicii se aduna, noi personaje isi fac aparitia si fiecare piesa de puzzle isi gaseste locul firesc, incet-incet. Adaugand un cadavru gasit in lacul aflat in zona casei de vacanta a sotilor Kingsley, cadavru care apartine unei doamne blonde si care statuse in apa de o luna si este identificat ca fiind sotia unui om din zona, dar amintind si ca doamna in cauza, Muriel, avea de fapt un alt nume acum, fiind in trecut cunoscuta sub o alta identitate (fapt descoperit de Marlowe) nu putem decat sa constatam ca intriga se complica, itele sunt multe, iar Marlowe are o sumedenie de informatii lipsa.

Un roman cu stil, un detectiv interesant, o proza captivanta, iata o parte din ingredientele care fac din “Doamna de pe lac” o lectura placuta.

Va invitam sa cititi aceasta carte!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *