Mai este nevoie de vreun cuvânt introductiv? Cred că nu…
Dacă în clasamentele CititorSF de anul viitor va fi reintrodusă categoria “Cea mai inspirată reeditare”, sunt sigur că nu va fi greu să decideţi.
Voila!
Arthur C. Clarke – 2001. Odiseea spaţială
traducere de Adrian Şerban Dobrin
Colecţia Nautilus
150 x 225 mm hardcover, 272 pp.
„[…] o viziune existenţială şi în acelaşi timp mistică, ştiinţifică, dar şi teologică… o capodoperă a SF-ului!”
Saturday Review
„Dacă ai călătorit milioane de kilometri şi milioane de ani… dacă ai ajuns în faţa unei uşi care a fost creată în mod clar de cineva sau ceva mai presus de înţelegerea ta… dacă ţi-ar fi imposibil să te întorci, dar în acelaşi timp ai fi îngrozit să continui… dacă ai şti că deschizând uşa vei pătrunde în necunoscut şi dacă n-ai avea pe nimeni cu care să te sfătuieşti… i-ai trece oare pragul? 2001 încearcă să ofere răspunsuri la unele dintre cele mai fascinante şi fundamentale întrebări din toate timpurile: «Cine suntem?», «Cum am ajuns să fim ceea ce suntem?», «Ce vom deveni?»…”
The Washington Post
„Stilul narativ direct şi neutru, aproape ştiinţific, face finalul cu atât mai surprinzător. Călătorind alături de David Bowman şi văzând cum graniţele cunoaşterii umane se dilată, şi apoi se spulberă în colb, veţi atinge pe rând încătuşarea fascinaţiei şi veneraţia faţă de înţelegere.”
Time
„Odiseea spaţială 2001 este romanul science-fiction chintesenţial – abundă în viziuni glorioase despre viitor şi întrebări filozofice asupra locului omenirii în univers. Clarke surprinde ca nimeni altul spiritul ştiinţific şi avântul intelectual care au impulsionat omenirea de-a lungul istoriei, de la omul primitiv la cel intergalactic.”
Interzone
„O operă remarcabilă de ficţiune, care ţese meticulos un ambient extraterestru fascinant. […] Clarke este un maestru desăvârşit!”
Publishers Weekly
Tweet
@florin leodor danila: nu cred ca este aparitia unui titlu Asimov la editura lor este superflua deloc, ei se gandesc la profit, nu cred ca se gandesc momentan sa isi fidelizeze clientii cu editia asta de 10,99 Ron.
In ceea ce priveste restul titlurilor editate la ei, au publicat din fiecare autor cate un titlu mai de referinta, restul de titluri ale aceluiasi autor fiind vandute la peste 50 ron volumul.
Acuma insa chiar nu stiu din bucataria lor interna daca au reusit sa achizitioneze drepturile de autor ale sus-numitului autor.
Toate cele bune,
Mashinuta
ps: stiu ca am bagat niste cuvinte pe acolo in plus, dar am scris comentu’ in graba ca ma fila sefa.
Mashinuta
@Mashinuta: Nici eu nu cred că apariţiile respective sunt de prisos, de altfel, nici n-am afirmat aşa ceva. Dimpotrivă, poate că din mulţimea de cititori ai acestora unii se vor îndrepta şi spre o viitoare reeditare integrală a Fundaţiei sau spre o serie de autor Asimov. Aşa cum sper că s-a întâmplat în cazurile Dune sau Rodica Ojog-Braşoveanu, pentru a rămâne la colaborări Adevărul-Nemira.
Cât despre profit, toată lumea se gândeşte la el.
daca ar fi sa exprim ce simt despre copertile hardcover – seria nautilus -, probabil ca v-ati astupa urechile, asa ca mai bine nu o fac. cred ca e cea mai proasta idee pe care a avut-o Nemira in ultimii ani. eu citesc aproape numai in metrou sau orice alt mijloc de transport, si nu sunt singurul care face asta, am nenumarate exemple in fata ochilor, zilnic.
formatul 107 x 178 e foarte practic, incape in orice gentuta, buzunar, iar majoritatea celor care citesc prefera acest format. mai bine zis nu am vazut absolut pe nimeni care sa citeasca in aer liber, mijloace in transport stiftul asta de format cu copeti hardcover. acesta e pt cei ce cumpara carti si le pun in biblioteca doar ca dea bine, nu pt noi cei care le citim.
am achizitionat aproape tot ce a aparut pina acum din colectia Nautilus in proportie de 95%, dar credeti-ma ca nu am cumparat si nici nu o sa cumpar, vreodata, o carte hardcover!!
Eu am citit 2001 si 2010 pe plaja si nu am avut nici o problema. Formatul fiind mai mare, spatierea intre randuri este mai mare. Pentru chiori ca mine, e o adevarata bula de aer.
F.
ps: ai sansa sa pierzi 2 carti extraordinare. Te asigur ca daca le cumperi, le termini intr-un weekend pe amandoua, fara sa le mai cari dupa tine.
Mai cititi si voi ceva autori autohtoni, ca de ex Margineanu Serban, autor de policier, desi voi, dupa cum suna numele, ati putea crede ca este vreo marca de lame de ras…!!!