Mai este nevoie de vreun cuvânt introductiv? Cred că nu…
Dacă în clasamentele CititorSF de anul viitor va fi reintrodusă categoria “Cea mai inspirată reeditare”, sunt sigur că nu va fi greu să decideţi.
Voila!
Arthur C. Clarke – 2001. Odiseea spaţială
traducere de Adrian Şerban Dobrin
Colecţia Nautilus
150 x 225 mm hardcover, 272 pp.
„[…] o viziune existenţială şi în acelaşi timp mistică, ştiinţifică, dar şi teologică… o capodoperă a SF-ului!”
Saturday Review
„Dacă ai călătorit milioane de kilometri şi milioane de ani… dacă ai ajuns în faţa unei uşi care a fost creată în mod clar de cineva sau ceva mai presus de înţelegerea ta… dacă ţi-ar fi imposibil să te întorci, dar în acelaşi timp ai fi îngrozit să continui… dacă ai şti că deschizând uşa vei pătrunde în necunoscut şi dacă n-ai avea pe nimeni cu care să te sfătuieşti… i-ai trece oare pragul? 2001 încearcă să ofere răspunsuri la unele dintre cele mai fascinante şi fundamentale întrebări din toate timpurile: «Cine suntem?», «Cum am ajuns să fim ceea ce suntem?», «Ce vom deveni?»…”
The Washington Post
„Stilul narativ direct şi neutru, aproape ştiinţific, face finalul cu atât mai surprinzător. Călătorind alături de David Bowman şi văzând cum graniţele cunoaşterii umane se dilată, şi apoi se spulberă în colb, veţi atinge pe rând încătuşarea fascinaţiei şi veneraţia faţă de înţelegere.”
Time
„Odiseea spaţială 2001 este romanul science-fiction chintesenţial – abundă în viziuni glorioase despre viitor şi întrebări filozofice asupra locului omenirii în univers. Clarke surprinde ca nimeni altul spiritul ştiinţific şi avântul intelectual care au impulsionat omenirea de-a lungul istoriei, de la omul primitiv la cel intergalactic.”
Interzone
„O operă remarcabilă de ficţiune, care ţese meticulos un ambient extraterestru fascinant. […] Clarke este un maestru desăvârşit!”
Publishers Weekly
Tweet
Discutia despre dimensiuni mi se pare puerila si lipsita de substanta. Nu stiu cum sunt altii insa in biblioteca mea se regasesc carti de toate marimile si grosimile si care si-au gasit locul in biblioteca in functie nicidecum de estetica biroului meu de acasa ci de locul pe care operele respective il ocupa in inima mea. Daca nemira ar incepe de maine sa vanda carti doar in format electronic eu le-as lista si lega personal si in mod sigur cele care merita ar ocupa pozitii fruntase in biblioteca. Nemira te rugam sa continui sa ne pui la dispozitie opere valoroase si noi vom continua sa le cumparam si sa la citim chiar daca ar fi daltuite in piatra 😉
romeo, cred ca ai ratat cuvintele “mi se pare”, desi le-ai citat. dar nu e prima data cand mi se spune ca opiniile mele sunt gresite atunci cand cineva nu e de acord cu ele, asa ca… well, distractie placuta cu asimov, probabil n-o sa imi duca mie lipsa ca cititoare.
vlad, nu e luat, e o idee buna 😀
ar fi intr-adevar misto sa apara cartile pe hartie impreuna cu versiunea electronica… mi-am testat kindle-ul acum 2 saptamani si a meritat investitia, a fost foarte util intr-o vacanta de 5 zile.
(p.s. dark tower tot creste pana la volumele 4-5… scade pe la volumul 6, iar 7 e iarasi ditai monstrul.)
[…] Ce spuneti de copertele de tip "hardcover" propuse de Nemira pentru colectia Nautilus ? Uitati-va pe blog la ei si eventual exprimati-va opinia . Blogul Editurii Nemira […]
err… chiar dăltuite-n piatră, nu. pîn-aici! :))
*
(Asimov nu-i apreciat degeaba, e supraapreciat degeaba; nu-i totul să ai imaginaţie.)
@Romeo-Asimov este intr-adevar apreciat prea mult ,a fost prea popularizat, crede-ma si asta iti spun cu mina pe inima ca sunt alti autori de sf care scriu si au idei de zeci de ori mai bune decit ale lui Asimov.Asta este o chestie de gusturi si de idei preconcepute SF-eul nu a inceput si nici nu se termina cu Asimov sau oricare altul.
Cit despre formatul de la Novik si Gaiman ar fi bine sa-l vedeti si sa-l simtiti tactil si apoi vorbim.
Multam fain de cuvintele bune despre mine! 🙂
Nu cred ca Nemira poate da faliment vreodata,este cea mai iubita si cea mai cunoscuta editura din tara noastrasi retine singura care publica SF&F constant restul este ….fara cuvinte.
@Vlad Puescu, @Sorin Manica: multam. Se poate face modificarea si la Axa si Wyrm? Sunt trecute si ele in categoria ‘Noutati’, dar au doar 10% reducere.
Eu prefer formatul 107/178, parca se potriveste mai bine cu domeniul sf. Imi plac si hardcover-urile, dar in astfel de format ii prefer pe autorii clasici, cu romanele lor romantice ori istorice cu intrigi diferite fata de romanele sf.
Asadar, atata timp cat continuati sa scoateti in colectia Nautilus si carti in formatul deja consacrat, nu am nimic impotriva hardcover-urilor aparute la anumite intervale de timp.
Oricum problema hardcover-ului, fata de o carte cu coperti paperback, este pretul mai mare de achizitie si multi nu vor putea sa-si ia cartile datorita problemelor financiare – eu unul ma numar printre acestia…
…sau asa, le scoateti din categoria ‘Noutati’, si varianta asta merge.