Fantome, călugări, cavaleri, cardinali, tâlhari, corsari, cerșetori, cabaliști, vrăjitoare şi prinţese povestesc întâmplări picante, vesele şi triste, prinși într-un labirint al amintirilor și al fantasmelor, al viziunilor poetice și al calculelor matematice.
Viața e vis și visul e viață într-un roman total, în care știința, arta și filozofia se contopesc luxuriant. Manuscrisul găsit la Saragosa a învins trecerea timpului și ne fascinează cu aceeași forță la sute de ani după ce a văzut lumina tiparului.
Timp de o săptămână, Nemira îţi dă şansa să achiziţionezi volumul “Manuscrisul găsit la Saragosa” cu o reducere specială de 47%. Descoperă o carte cu adevărat unică în istoria culturii şi literaturii. Deşi a circulat mulţi ani aproape clandestin în România, Manuscrisul găsit la Saragosa revine astăzi pe piaţa editorială. O călătorie iniţiatică prin poveşti de dragoste, magie şi erotism, dar şi prin istoria lumii.
Inteligenţa, profunzimea şi fantezia contelui Jan Potocki, una din personalităţile cele mai provocatoare ale literaturii Europei, au transformat Manuscrisul găsit la Saragosa într-una din cele mai valoaroase opere ale literaturii universale, ale cinematografiei şi ale teatrului.
Volumul a beneficiat de o ecranizare în poloneză, de o adaptare într-o mini – serie pentru televiziune în limba franceză şi de o adaptare pentru teatru, şi nu orice fel de adaptare, ci chiar una românească şi celebră. Saragosa, 66 de zile, în regia lui Alexandru Dabija, a avut premiera internaţională în 24 iunie 1999 la Hebbel Theater, în cadrul festivalului “Theater der Welt”–Berlin , iar premiera națională în 8 octombrie 1999 la Teatrul Odeon din Bucureşti.
Dacă vrei să guşti puţin din magia unei cărţi ce i-a impresionat pe Martin Scorsese, Francis Ford Coppola, Luis Buñuel şi Neil Gaiman, citeşte un fragment din Manuscrisul găsit la Saragosa pe Epoca.ro.
Tweet