La cererea expresă a lui Voicu 🙂
.
Mai întâi, Dincolo de orizontul albastru, continuarea Porţii, vă aşteaptă în librării (dacă nu a venit deja cu poştaşul 😉 ), numai bună pentru citit într-o zi ploioasă.
Puteţi citi mai jos în format electronic un fragment din carte, în cazul în care Poşta se mişcă mai greu sau nu aţi ajuns încă la librărie 🙂
Ce noutăţi pregătim pentru luna februarie?
În colecţia Nautilus va apărea în traducerea lui Silviu Genescu romanul fantasy Hartile prevestitoare de Michael Stackpole, al doilea volum din seria MARILE DESCOPERIRI, despre un grup de cartografi inovatori care au puterea de a descoperi noi lumi şi de a modifica însăşi realitatea.
O descriere şi ceva aprecieri:
Sub umbra ameninţării unui duşman fără nume, Nalenyrul are o singură şansă de a scăpa de la distrugere. Vechii eroi, care au apărat cândva teritoriul, trebuie treziţi. Pentru aceata, este necesară o călătorie prin pustietăţile vrăjite în care se presupune că eroii legendari sunt captivi, un loc al magiei şi primejdiilor.
Keles Anturasi, fratele său Jorim şi sora lor Nirati trebuie să lupte pentru supravieţuirea într-o lume unde războiul de pe pământ îl oglindeşte pe cel din ceruri, unde bărbaţii trebuie să se confrunte cu ceea ce-i face şi pe zei să tremure iar lucrurile sunt rareori ceea ce par. Acolo unde visele pot deveni realitate, realitatea se poate la fel de uşor transforma în cel mai întunecat coşmar…
„Aventură non-stop pentru cei cărora le place genul fantasy măreţ şi însângerat”
Publishers Weekly
„Stackpole îşi manevrează cu mare măiestrie […] complotiştii, la fel de inteligenţi ca propriile lor urzeli […]. Un roman de mare forţă, care se citeşte pe nerăsuflate”.
SciFi.com
Mai jos puteţi citi în avanpremieră un fragment din carte (Atenţie: varianta nu este finală!)
În colecţia Nemira Junior va apărea primul volum dintr-o nouă serie fantasy intitulată ORCII şi scrisă de Stan Nicholls. Trilogia a fost publicată pentru prima oară în Marea Britanie de Gollancz şi a devenit bestseller international, cu peste 1.000.000 de exemplare vândute şi tradusă în doisprezece limbi. Primul volum al seriei, Paznicul fulgerului (traducere de Antuza Genescu), a fost finalist al Premiului British Fantasy Society. Celelalte volume în pregătire sunt Legion of Thunder şi Warriors of the Tempest.
În momentul de faţă Nicholls lucrează la o a doua trilogie dedicată orcilor, intitulată ORCS: BAD BLOOD. Primul volum al acesteia, Weapons of Magical Distruction, va fi publicat în curând de Gollancz în Marea Britanie.
Un mesaj de bine din partea orcilor 😀
Frica şi ura se citesc în ochii tăi. Pentru tine sunt un mostru care pândeşte din tenebre, un demon care înspăimântă. O creatură care trebuie vânată şi măcelărită. Dar a venit timpul să bagi de seamă şi să vezi bestia din tine. Ţi-am trezit teama, dar a venit timpul să-ţi câştig respectul. Ascultă-mi povestea, simte sângele ce-mi curge prin vene şi fii recunoscător: eu am purtat sabia, nu tu. Orcii, născuţi pentru bătălie, sunt meniţi să câştige pacea pentru toţi.
Şi câteva aprecieri:
„Subminează toate locurile comune ale genului fantasy, avându-i ca personaje principale pe demonizaţii orci. Ritm ameţitor, acţiune non-stop şi accente suprarealiste.”
Jon Courtenay Grimwood, The Guardian
„O capodoperă a artei povestirii: ritmul trepidant şi bătăliile sângeroase […] impresionează în mod deosebit. Un festin chiar şi pentru împătimiţii genului fantasy.”
Tom Holt
“Avertisment: dacă nu vreţi să deveniţi dependenţi de cea mai impresionantă serie fantasy din ultima perioadă, ar trebui să nu citiţi Paznicul Fulgerului.”
Barry Forshaw, Genre Hotline/LineOne Science Fiction Zone
„Nichols încearcă să corecteze proasta faimă cu care Tolkien i-a înzestrat pe orci, spunând o poveste deosebit de captivantă şi antrenantă. […] Dacă vă plac bătăliile de proporţii pline de magie şi scăldate în sânge, Paznicul fulgerului este pentru voi.”
Starburst
Apăsaţi butonul de mai jos şi citiţi un fragment din carte.
PS: pe situl dedicat trilogiei de editorul american puteţi trimite “Orc Mail” 🙂 . Foarte simpatic orcul mesager, m-am distrat copios. Ce-mi place mai ales cum cântă el, dragul de orc 😀
PPS: având în vedere că în carte sunt multe bătălii sângeroase descrise destul de naturalist, nu ar fi o lectură recomandată sub 14 ani.
Citeste un fragment din “Dincolo de orizontul albastru”
Citeste un fragment din “Hartile prevestitoare”
Citeste un fragment din “Orcii”
Mii de multumiri! Am fost coplesit de bucurie si incintare. Traiasca SF&F!
Te rog sa deconspiri si celelalte noutati din februarie. Poate ma bucuri si pe mine cu ceva ce astept cam demultisor…
Nu stiu daca as vrea citesc ORCII, dar invelisul e poate bun pentru o etalare pe raft.
Dintotdeauna a fost interesant sa vad punctul de opinie al “taberei adverse”,indubitabil o voi citi!
@Voicu: cu mare placere!
@IB: sper sa scriu luni un post despre asta, era deja in plan, dar timpul… Oricum, ca sa nu te mai fac sa astepti, cred ca ai sa te bucuri sa afli ca pregatim un nou Iain Pears, precum si Jack Whyte, pe care il asteapta lumea de ceva vreme. Am tinut minte corect?
@Mircea Popescu: cum spunea si Voicu, nu ti se pare interesanta o carte scrisa din perspectiva taberei adverse?
Vesti foarte bune intr-adevar. Legat de alte “dezvaluiri” o intrebare plina de speranta… pe cand seria Revelation Space? Nu de alta, dar teaser-ul cu cainii de diamant publicat de curand ne-a facut pe multi dornici sa intram in universul lui Reynolds…:)
[…] cititor si nu numai, ci si pentru ca promoveaza un stil prietenos si amabil cu acestia, au anuntat ultimele aparitii. Si mai mult decat atat unele au puse la dispozitie si fragmente, pe care le-am adaugat si noi mai […]
[…] Haulica, Mircea Pricajan, Tusa Vero, Catalin Sandu, Costi Gurgu, Balin Feri, Oana Mujea, Shauki, Nemira (multumiri speciale domnilor Vlad Puescu & Silviu Toma), Revista Nautilus, […]