E cald, e foarte cald… Ba nu, e furtună! Acum nu mai e furtună, dar plouă zdravăn. Iar e caniculă… deci urmează o furtună. Cu ploaie, probabil multă ploaie.
Nu mai înţeleg nimic! Condiţiile meteo nici nu au fost punctul meu forte vreodată. Aşa că hai să vorbim mai degrabă despre lucruri pe care le înţeleg şi eu: cărţi! 😀
Deşi e perioada în care lumea pleacă în concediu, noi nu lăsăm manuscrisele din mână. Facem totul ca să fim siguri că, la mare sau la munte, aveţi o carte Nemira în ghiozdan. Să vedem ce ne oferă colecţia Nemira vară-vară 2010!
Colecţia Nautilus nu o lasă deloc mai moale şi vine cu două titluri tari:
- unicul, inconfundabilul şi nepreţuitul George R.R. Martin ne delectează cu Zburatorii noptii
- la fel de unicul, talentatul şi iubitul Orson Scott Card continuă saga Întoarcerii Acasă cu al doilea volum: Chemarea Pamantului
În Suspans aventura continuă:
- cu noi peripeţii purtând marca inimitabilului comisar Montalbano: Andrea Camilleri – Cainele de teracota
- cu noi conspiraţii mondiale şi acte de terorism într-un thriller politic semnat Joel C. Rosenberg – Cursa terorii
- şi, last but not least, cu ritmul ameţitor al thrillerului ezoteric scris de Thierry Carmes: Plangerea arcanelor, al doilea volum din seria Trilogia Arcanelor
După atâta alergătură şi suspans trebuie să ne liniştim un pic cu o carte din colecţia Babel:
- Jaime Bayly, autorul excepţionalului roman Pe neaşteptate un înger (vi-l recomand din toată inima, şi îl găsiţi la un preţ foarte bun), revine cu Escrocul sentimental, o autoficţiune de excepţie
Ce ne-am face în viaţă fără dragoste?
- în colecţia Damen Tango, Amanda Prantera recidivează cu Dosarul Capri, o frumoasă aventură în insulele italiene.
Şi pentru că vara se merge la mare şi se zburdă din floare în floare, Erotikos ne învaţă tot mai multe despre seducţie:
- Margot Saint-Loup are de oferit alte 177 de metode de seductie: cum să aduci o femeie în al nouălea cer
Iar pentru cei mai serioşi, colecţia Porta Magica nu dezamăgeşte:
- Michael Walsh – Opus Dei. Societăţi secrete din cadrul bisericii catolice
Să aveţi vară frumoasă şi nu uitaţi: odihna trupului cere cultivarea sufletului.
@Catalin Maria: la randul nostru suntem recunoscatori pentru fidelitatea cu care ne urmariti si pentru sprijin.
O vara frumoasa tuturor!
@Vlad: De vreo juma’ de an vazusem pe site-ul lui Andy McDermott ca urmeaza sa apara si in Romania primul volum din seria Nina Wilde si ma tot intrebam unde? Azi am primit raspunsul si m-am bucurat ca e la voi: sper sa aiba succes si sa tineti pasul cu autorul – din 2007 pana acum a scos 6 volume si a anuntat volumul 7 pentru 2011!
@Vlad: O intrebare (doua) de inceput de weekend: de ce, la Joel C. Rosenberg, ati sarit peste 3 titluri ale seriei inceputa cu Ultimul Jihad si terminata (pana acum, cel putin)cu Cursa terorii? Sunt sanse sa apara si cele trei?
@vlad: jos palaria pentru seria Camilleri. un ritm de aparitie decent(4 titluri deja), o traducere suculenta a lui Emanuel Botezatu, dar… o chestie suparatoare: de ce nu au aparut cartile in ordinea in care au fost scrise de Camilleri? exista o consecutivitate a actiunii care nu se mai regaseste la voi. sigur, firul principal al povestii nu continua dintr-un roman intr-altul, dar e neplacut sa vezi referiri la evenimente petrecute anterior, in timp ce tu vei citi cartea respectiva ulterior. chiar nu vad nicio explicatie la asta (la fel cum nu vad nicio explicatie la faptul ca turnul intunecat al lui king, vol. 2 – alegerea celor 3, are alte dimensiuni decit vol. 1 – pistolarul; asta e chiar caraghios…)
@Valentino: Daca stiu eu bine (Vlad poate sa confirme), dreturile de autor pentru primele doua titluri ale seriei Montalbano (Forma apei si Cainele de teracota) erau blocate de o alta editura la data aparitiei Hotului de merinde (vol. 3 al seriei, primul ca aparitie la Nemira). Eu unul am asteptat Formai apei si acum le citesc in ordinea in care le-a scris Camilleri: Forma apei, Cainele de teracota, Hotul de merinde, Sunetul viorii. Si eu sper ca in continuare sa se respecte aparitiile originale iar urmatorul titlu anuntat – Excursie la Tindari – confirma acest lucru.
Confirm. Merci IB.
@Valentino: cele 2 volume din Turnul Intunecat sunt pe acelasi format. Daca exista mici diferente se datoreaza tipografiei (pot exista diferente de cativa mm in functie de materiale, procedee etc.).
@Vlad: Un raspuns si pentru mine, referitor la Joel C. Rosenberg, te rog!
@IB: da, sunt sanse sa apara si celelalte trei. Insa acum nu iti pot da un raspuns ferm, se va face o evaluarea a proiectului si se va decide. Dar noi am vrea sa continuam.