Noutatile lunii martie

De mărţişor ne bucurăm să vă anunţăm câteva cărţi în pregătire, ce vor deveni în curând noi apariţii 😀

Să începem cu un pic de Suspans:

În colecţia Babel:

  • Muriel BarberyEleganta ariciului, un roman superb sub forma unei fabule filozofice ce s-a bucurat încă de la lansare de un succes nebun: s-a vândut în peste un milion de exemplare, a fost tradus rapid în lumea întreagă (ultima numărătoare pe care am găsit-o eu menţiona 27 de limbi), a primit vreo şapte premii literare (prea lungă lista, nu le mai enumăr) şi a fost ecranizat în 2008. Ieri am văzut că traducerea englezească tocmai a intrat în topul Paperback Trade Fiction alcătuit de New York Times Book Review (tot ei se intrebau în recenzia dedicată cărţii dacă tsunamiul european va lovi şi America). Iată că, în ciuda mefienţei americane faţă de produsele literare franţuzeşti, a lovit şi lumea nouă 🙂

Amestec exploziv de inteligenţă şi umor în Bonton:

  • Helene Sirven & Philip TretiackLa limita vulgaritatii, o carte deosebit de amuzantă, dar curajoasă şi neiertătoare, care ia în tăbârcă toată panoplia cretinismelor şi aberaţiilor contemporane. Ştiţi voi, aia ce vedem în fiecare zi la televizor, ascultăm la radio, citim în tabloide şi reviste glossy (chiar şi în cărţi). Într-un cuvânt, vulgaritatea în care ne bălăcim zi de zi şi care, deşi avem tot timpul senzaţia că am atins limita (de jos), ne surprinde perpetuu: limita poate fi în continuare transgresată. Recomand cu căldură!

Erotikos continuă ofensiva:

  • Françoise Rey, cea mai bine vândută autoare de literatură erotică de limbă franceză, ne spunea povestea Nopţilor de cerneală (scurte povestiri erotice în dulcele stil franţuzesc – francezii nu o fac neaparat mai bine, dar cu siguranţă o fac altfel 😉 )

În Biblioteca de psihologie

  • Philip ZimbardoEfectul Lucifer, o tulburătoare lucrare de psihosociologie  semnată de creatorul celebrului Stanford Prison Experiment, care pătrunde până în cele mai ascunse şi obscure regiuni ale sufletului omenesc, aratând cum şi de ce suntem cu toţii susceptibili de a fi ademeniţi înspre „tărâmul întunecat”: în fiecare om obişnuit şi bun se poate ascunde un monstru. Nu doar o lucrare de cercetare ştiinţifică de referinţă, Efectul Lucifer a fost #1 New York Times Bestseller la categoria nonficţiune, performanţă remarcabilă dacă luăm în calcul dimensiunile (peste 800 de pagini culese mărunt) şi profunzimea textului. Highly recommended în orice bibliotecă!

În afara colecţiilor:

PS: după cum aţi observat, nu am anunţat (încă!) nimic în colecţia Nautilus. Nu ne-a doborât criza (încă? :p ), nici nu ne-am oprit din publicat literatură SF&F. Avem câteva titluri foarte tari în pregătire (unele îndelung aşteptate, dar şi o mare şi plăcută surpriză), dar din păcate trebuie să mai avem “puţintică răbdare” până să le putem strânge între mâini 🙂

47 Commentarii

  1. Vlad Puescu 06/03/2009 Reply
  2. md 08/03/2009 Reply
  3. Vlad Puescu 08/03/2009 Reply
  4. kyodnb 08/03/2009 Reply
  5. Vlad Puescu 08/03/2009 Reply
  6. Bear 09/03/2009 Reply
  7. IB 09/03/2009 Reply
  8. IB 12/03/2009 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *