O poveste erotica incitantă dintr-o perioadă istorică fascinantă, neatinsă de dogmele creştine.
Domnia de patru ani a tânărului împărat roman Gaius Caesar Caligula (37-41 d.H.) a devenit legandară pentru petrecerile extravagante, conspiraţiile şi controversele politice, orgiile şi dorinţa nestăvilită a frumoaselor curtezane de la curtea sa. A rămas în istorie ca un nebun: se presupune că şi-a numit calul consul al Romei, a fost acuzat de uciderea surorii şi amantei sale Drusilla, a transformat o aripă a Palatului Imperial în bordel. Femeile din anturajul său au fost toate descrise de istorici ca prostituate dezlănţuite.
Lady Caligula, frumoasa mireasă britană de optsprezece ani a împăratului roman, se găseşte prinsă în mijlocul apelor învolburate şi intrigilor ţesute de personajele şocante de la curtea imperială. O poveste necenzurată despre dragoste, politică, pasiune, crimă şi obsesii sexuale.
În antichitate, sexul nu era considerat un păcat!
„Ideea potrivit căreia «sexul de dragul sexului» reprezintă un păcat, ceva rău şi imoral, era complet necunoscută. […]
Ca majoritatea oamenilor care trăiau în vremurile acelea, romanii îşi începeau viaţa sexuală la o vârstă fragedă, pentru că se dezvoltau mai repede decât copiii din epoca modernă. Uneori, făceau dragoste cu rudele – apropiate sau îndepărtate, alteori în locuri publice, aşa cum se întâmpla în timpul banchetelor, sau poate chiar cu animale.
Fanteziile le erau zămislite de nenumăraţi zei şi zeiţe, de semizei, eroi, nimfe, satiri şi vrăjitoare, care explorau teritoriile sexuale fără limite şi oprelişti.
Faptele legendare ale acestor personaje mitologice erau aşternute pe hârtie pentru ca toată lumea să le citească în voie. Picturile, frescele, statuile, obiectele, piesele comice de teatru, care înfăţişau femeia în deplină nuditate, dar şi falusuri, penisuri în erecţie sau actul sexual explicit, puteau fi văzute pretutindeni.[…]
Prostituţia se bucura de respect. Avea adesea conotaţii religioase sau motive corelate cu educaţia, conştientizarea propriei senzualităţi, autoperfecţionarea, frumuseţea fizică şi dorinţele naturale. Ghilda Prostituatelor din Roma primea fonduri de la clienţi bogaţi şi luminaţi, dar şi de la stat, pentru a-i iniţia pe novici în arta sexului.”
Lasse Braun
AVERTISMENTUl AUTORULUI: acest roman istoric poate fi şocant pentru cititorii nefamiliarizaţi cu moravurile sexuale ale Romei antice, sau pentru oricine consideră că scenele sexuale nu trebuie descrise explicit. Dacă vă atrag istoria şi personajele romane, dar nu puteţi să citiţi descrierile exacte ale comportamentului şi practicilor lor sexuale nestăvilite, atunci nu citiţi LADY CALIGULA. Dacă aveţi curajul să citiţi romanul meu, nu comparaţi sistemul vostru de valori cu cel al personajelor mele! Cartea mea nu intenţionează să vă schimbe convingerile şi nici nu vă recomand să adoptaţi comportamentul sexual al personajelor descrise. Ca şi în cazul medicamentelor, aveţi grijă ca această carte să nu ajungă în mâinile copiilor sau adolescenţilor! Vă sfătuiesc, de asemenea, să nu o arătaţi sau s-o împrumutaţi adulţilor prea naivi.
Citeste e-book
Tweet