O noua sectiune – Interviuri

Imi face mare plăcere să anunţ o nouă secţiune pe blogul nostru, dedicată interviurilor. Primul interviu, după cum veţi vedea în postul următor, a fost realizat de Mihai Radu, un prieten al editurii şi un pasionat de literatură.

A răspuns intrebarilor Ileana Scipione (mulţumim!), traducătoare de limba spaniolă foarte cunoscută şi apreciată în lumea cărţilor, despre care ne-am dorit să aflaţi mai multe. Ea este încă unul dintre îngerii despre care vorbeam aici pe blog, când Vlad şi Mihai-Dan Pavelescu au deschis secţiunea “Îngerii noştri”.

Interviul a fost prilejuit de apariţia în limba română a volumului de povestiri “Istoria cavalerului rozei şi a fecioarei venite din Liliput cu burta la gură“, de Juan carlos Onetti, dăruit limbii române de Ileana Scipione. Personal, consider apariţia volumului un eveniment editorial de excepţie, fără nici o exagerare şi ieşind din clişeul obişnuit al expresiei: pentru prima dată avem acces în limba româna la proza scurtă a celui ce a fost numit “părintele literaturii sud-americane”.

Alte volume de Onetti publicate în colecţia Babel în tălmăcirea rafinată a doamnei Scipione sunt:

La sfârşitul interviului găsiţi şi un e-book cu o povestire din volum, una cu final neaşteptat şi “senzatii tari” (un suspans al trăirilor mai degrabă decât al întâmplărilor).

Nu în ultimul rând, de acum incolo vom gazdui in aceasta sectiune câte un interviu în fiecare lună. Sper să vă placă 🙂

1 Comentariu

  1. Yuichi 20/11/2012 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *