Armada la Gaudeamus 2023 – #plăcerealecturii UNLIMITED!

Luna noiembrie înseamnă două chestii pentru tine, dacă ești iubitor de carte: reduceri bune de Black Friday pe site-ul Nemira și Târgul de Carte Gaudeamus. Cum prima doar ce a trecut, urmează o desfătare plină de cărți faine vreme de 5 zile – Armada va fi prezentă la Gaudeamus!

Te invităm la Pavilionul Central Romexpo, în perioada 22 – 26 noiembrie, pentru a participa la o nouă ediție a târgului. Programul de vizitare în fiecare zi este de la 10:00 la 20:00, iar intrarea este liberă! La standul editurii Nemira vei găsi – printre noutăți editoriale proaspăt ieșite din tipar, seriile cele mai populare, scriitorii cei mai îndrăgiți, dar și cărți cu autograf de la n’autorii tăi preferați – și imprintul Armada, cel mai consistent imprint de SF, fantasy și thriller de pe piața românească de carte. Laureate ale celor mai importante premii ale genului, cu milioane de cititori în întreaga lume, romanele din portofoliul Armada sunt cărțile potrivite pentru cei care apreciază puterea imaginației și care caută mereu o continuare pentru întrebarea „ce ar fi dacă?”. Și îți mai dăm o veste bună: joi, pe 23 noiembrie, o să fie prezent și coordonatorul imprintului, Marian Coman, pe care noi îl numim cu drag căpitanul echipajului Armada. Așa că te invităm să îl întrebi despre noutăți, recomandări de lectură și ce cărți sunt plănuite pentru anul viitor.

Toamna se numără… cărțile

În octombrie am aniversat 5 ani de Armada și am făcut un party prin care am sărbătorit toți acești ani în care ne-am străduit să îți aducem cele mai noi titluri, dar și clasici ai genului, în total peste 200 de cărți. Ne-am bucurat alături de comunitatea asta geeky și unită de cititori SF, fantasy și thriller pe care o adorăm și din care faci și tu parte, dar am reușit și să publicăm o mulțime de cărți interesante. Vrei să afli ce recoltă bogată am avut în imprintul Armada toamna aceasta? Iată zece noutăți pe care le vei putea găsi la stand în zilele târgului:

Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare, de Suzanne Collins

Un prequel al trilogiei distopice Jocurile Foamei, acesta poate fi citit fără probleme înainte de seria originală. Îl urmărim pe Coriolanus Snow cu 64 de ani înainte devină antagonistul carismatic din Jocurile Foamei. Stilul alert, povestea intrigantă și măiestria cu care Suzanne Collins abordează subiecte socio-politice și condamnă violența fac din Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare o continuare așteptată de fani cu sufletul la gură. Bonus: pe data de 17 noiembrie doar ce a apărut în cinematografe ecranizarea cărții, așa că te îndemnăm să citești cartea înainte să te duci la film. Poți să o și asculți și pe audiotribe.ro, aplicație pe care o poți testa gratuit în primele 7 zile!

Grupul supraviețuitoarelor, de Grady Hendrix

În filmele de groază, supraviețuitoarea este cea care rămâne în picioare atunci când apare genericul de final. Cea care s-a luptat, l-a învins pe ucigaș și apoi și-a răzbunat prietenii. Cea care iese plină de sânge, dar învingătoare. Însă după ce sunetele sirenelor mașinilor de poliție se estompează și publicul merge mai departe, ce se întâmplă cu ea? Afli răspunsul în carte, căci urmărim un grup format din astfel de femei. Dar când trecutul vine să le bântuie, ele vor trebui să treacă din nou prin cele mai groaznice coșmaruri și să confrunte criminalul, indiferent cât de mici le sunt șansele, cât de întunecată este noaptea, cât de ascuțit este cuțitul, ele vor lupta până la capăt. Hendrix reușește să scrie cu măiestrie o poveste captivantă și plină de suspans, care este un omagiu adus genului horror și filmelor de groază din anii ’70  și ’80.

Enciclopedia spiridușilor, de Heather Fawcett

Poate nu știai, dar cărțile fantasy nu sunt mereu pline de acțiune care te ține cu sufletul la gură și eroi care sunt gata să căsăpească monștri. Uneori avem parte de o poveste care se simte ca o cană fierbinte de ceai într-o zi friguroasă de iarnă. Enciclopedia spiridușilor, primul volum din seria Emily Wilde de Heather Fawcett este numai bun pentru cei care preferă o atmosferă tihnită și o incursiune în mintea personajului principal atunci când citesc un roman. Scris ca un jurnal care ne prezintă cercetările lui Emily Wilde cu privire la spiriduși și magia care îi înconjoară, romanul este situat într-un sat sărăcăcios din Scandinavia. Spiridușii or fi ei răutăcioși și puși pe șotii, dar hotărârea protagonistei și a câinelui ei pe nume Shadow îi determină să își arate într-un final secretele.

Mr. Mercedes, de Stephen King

Pătrunde în lumea detectivului pensionat Bill Hodges în timp ce e atras într-un joc mortal de-a șoarecele și pisica cu un ucigaș psihopat, într-un thriller semnat de King. În timp ce urmărirea asiduă a criminalului continuă, povestea explorează teme legate de obsesie, justiție și linia fină care separă un polițist pensionat și deprimat de un caz nerezolvat, care refuză să fie elucidat. Primul volum al seriei Bill Hodges conține personaje memorabile (o întâlnim pentru prima dată pe Holly Gibney!) și acțiune alertă, iar această reeditare Armada devine astfel un must-read pentru oricine.

Seria Copiii timpului, de Adrian Tchaikovsky

Proaspăt laureată cu premiul Hugo 2023 pentru cea mai bună serie SF, Copiii timpului este primul volum al seriei, având în prim-plan explorarea spațiului, tehnologie avansată și viață extraterestră inteligentă (vorbim de niște păianjeni foarte deștepți, ok?). Talentul lui Tchaikovsky în a crea o lume intrigantă populată de personaje puternice și bine dezvoltate, dar și felul în care explorează idei inovatoare într-un mod facil, fac din această serie o alegere excelentă pentru cititorii pasionați de SF.

Căderea dragonului, de L. R. Lam

Probabil ai observat că în literatura fantasy găsești mai rar cărți care să nu facă parte dintr-o serie. Fenomenul se explică prin complexitatea creării unei lumi cu magie și creaturi fantastice. Cam greu să faci asta într-o singură carte! Ideal pentru momentele în care poftești fantasy, romanul lui L. R. Lam face parte din Solzii dragonului, o trilogie care îl urmărește pe hoțul Arcady și legătura pe care o formează cu dragonul Everen cu ajutorul unei vrăji experimentale. Odinioară, oamenii i-au trădat pe dragoni, le-au furat magia și i-au izgonit într-o lume aproape distrusă. Secole mai târziu, urmașii oamenilor se închină dragonilor ca unor zei îndepărtați. Doar că, spre deosebire de oameni, zeii nu uită. Și nu iartă.

Holly, de Stephen King

Apărut în Armada concomitent cu lansarea internațională, Holly este cel mai recent roman al maestrului literaturii horror, Stephen King. Holly Gibney trebuia inițial să fie un simplu personaj secundar în Mr. Mercedes, care a crescut în fața cititorilor, și-a depășit timiditatea pentru a deveni un detectiv de carieră în Străinul, iar astăzi ajunge în prim-planul operei lui King. Într-o intrigă care îmbină aluzii socio-politice cu trauma pandemiei de Covid, Holly se desăvârșește ca personaj într-o luptă de 1 la 1 cu Răul. Reprezentând unul dintre cele mai captivante personaje create de către Stephen King, Holly se reîntoarce în acest thriller pentru a rezolva misterul înfiorător al mai multor dispariții dintr-un orășel american. Investigațiile o poartă la doar câteva cvartale distanță de locuința profesorilor universitari Rodney și Emily Harris, doi octogenari foarte respectabili. În curând, Holly va descoperi că eleganta locuință plină de cărți a bătrâneilor ascunde unul dintre cele mai îngrozitoare secrete imaginabile.

Războiul bătrânilor, de John Scalzi

Scalzi te aruncă într-un viitor în care cei în vârstă sunt recrutați în armată pentru a proteja coloniile de oameni din spațiu, printr-un proces militar misterios și avansat din punct de vedere tehnic. Protagonistul, John Perry, trece prin acest proces și se trezește că are acum un corp tânăr, puternic și îmbunătățit genetic, gata să ia parte la conflicte interstelare. Amestecul de military science fiction cu umor și meditațiile profunde asupra condiției umane creează o poveste care este palpitantă și, în același timp, introspectivă. În timp ce Perry se confruntă cu o mulțime de probleme legate de războiul în galaxii neexplorate, ai posibilitatea să urmărești o serie de cărți captivante și amuzante care pune la îndoială noțiunile tradiționale de vârstă, identitate și sacrificiile de la sine înțelese pentru a putea supraviețui în cosmos.

Un strop de ură, de Joe Abercrombie

 Poate ți-l amintești pe Abercrombie drept autorul trilogiei Prima Lege, un dark fantasy îndrăzneț. Ei bine, Un strop de ură este o continuare curajoasă și convingătoare în viitorul lumii din Prima Lege, prezentând cititorilor o nouă generație de personaje care se luptă cu urmările tumultoase ale conflictelor din trecut. În acest prim volum întunecat și încărcat politic al trilogiei Veacul Nebuniei, autorul țese cu îndemânare o narațiune în care vechile nemulțumiri și ambiții se ciocnesc, creând un fundal volatil plin de război, trădare și dinamica schimbătoare a puterii. Cu proza tăioasă care îl caracterizează și cu personaje complexe, Joe Abercrombie explorează teme legate de putere, răzbunare și natura ciclică a istoriei, oferind o examinare brutală și provocatoare a consecințelor care reverberează de-a lungul generațiilor, într-o lume aflată în pragul unor schimbări profunde.

Trilogia Culorile Magiei, de V. E. Schwab

Dacă îți place să citești cărți care pornesc de la locuri reale, dar infuzate cu ceva magie, atunci trilogia lui Schwab este pentru tine. Scrisă cu un stil captivant, este o incursiune într-un multivers cu Londre paralele, fiecare cu propriul sistem magic și provocări. Kell reprezintă tipologia unui protagonist cu care empatizezi ușor și care te ajută să te conectezi cu povestea intrigantă  din primul volum, Partea întunecată a magiei. Temele abordate sunt universale, despre putere, sacrificiu și linia subțire dintre bine și rău, și uite așa cu o astfel de carte genul fantasy nu pare atât de inabordabil.

Te așteptăm cu drag să ne bucurăm împreună de #plăcerealecturii UNLIMITED!

Plăcerea lecturii Armada oferită de Patricia Filip

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *