Floarea de loldilal

Nu cu mult timp în urmă, în paginile Observatorului Cultural, Cătălin Badea-Gheracostea scria despre Ana – Veronica Mircea și volumul său Floarea de loldilal că speră că ”în atât de puţine rînduri am circumscris complexitatea volumului Floare de loldilal. Venit după 20 de ani de la primul concurs câştigat de Ana-Veronica Mircea, debutul său editorial este o recuperare şi, din păcate, nu o surpriză – cum ar fi meritat această inimoasă iubitoare a ficţiunii speculative. Volumul său se înscrie ca singular în istoria recentă a genului/genurilor care combină ştiinţa, fantasticul şi speculaţia.”

Volumul în discuție este fără îndoială impresionant prin temele abordate și mai ales, prin stilul de a povesti al Anei – Veronica Mircea. Cele 16 povestiri cuprinse în volum circumscriu o lume colorată, versatilă, vie, o lume alcătuită din mici universuri fascinante, care ni se dezvăluie pe rând și care, asemenea unor actori ce se succed pe scena de teatru, au rolul de a ne emoționa, înveseli, surprinde, speria uneori, pune pe gânduri și, de ce nu, de a ne fascina.

Ana – Veronica Mircea izbutește cu acest volum ceea ce puțini autori contemporani ai genului au reușit: le oferă cititorilor săi emoții dintre cele mai complexe și variate, cu ușurința unui magician, reușind din câteva cuvinte să îi transporte pe tărâmuri ficționale și în situații narative care nu pot lăsa indiferent pe nimeni.

Citiți mai multe pe ziare.com și profitați de reducerea de 40% pe care o oferim pentru acest volum!. Nu uitaţi că numai în acest weekend, Nemira vă oferă şi transport gratuit pentru comenzi de minim 150 lei.

Autor: Andreea Sterea

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *