Update:
Felicitări tuturor pentru comentariile superbe și pentru mulțimea de cărți primite drept exemplu.
Cei doi câștigători ai concursului, obținuți prin tragere la sorți, sunt Istrate Petronela și Gabriela! Felicitări pentru cartea câștigată!
Update 2: Cupoanele au fost trimise pe mail către cele două câștigătoare!
Știu că afară este frig și înnorat, însă astăzi este vineri, sfârșit de săptămână și început de weekend; sfârșitul celor 5 zile de muncă și de trezit de dimineață și începutul celor 2 zile de relaxare în confortul propriei case, de distracție cu prieteni vechi sau de refugiu în cartea ce ne aștepta pe noptiera de lângă pat.
Iar în cartea proaspăt ieșită din tipar, “În lipsa iubirii” de Paula Izquierdo, care este un roman despre pierderi și absențe, ni se aduce aminte de realitatea cu care ne confruntăm de zi cu zi, de trăirile atât de umane și de aspectele ce țin de adevăruri relative. Este o carte care îți ridică cele mai dureroase și profunde întrebări. Cu toate acestea, eu cred că experiența citirii unei astfel de cărți te “eliberează”, te echilibrează la un ritm normal.
Astăzi îmi doresc să regăsim, în fiecare dintre noi, câte un dram de nostalgie. Așadar, vă invit la un nou concurs, iar premiul pentru care veți răscoli prin cufărul amintirilor este cartea din colecția Damen Tango despre care vorbeam mai sus: “În lipsa iubirii” de Paula Izquierdo. Voi oferi 2 exemplare, prin tragere la sorți.
Cred că discuțiile despre romanele de dragoste citite sunt întotdeauna binevenite și se pretează în astfel de momente. Haideți să vorbim în cazul ăsta despre cel mai frumos roman de dragoste citit. Poate fi cu happy ending, sau poate să nu fie. Poate fi un basm cu prinți și prințese, sau poate să nu fie.
Contează ca voi să scrieți mai jos despre ce carte este vorba și să spuneți în 2 vorbe de ce v-a impresionat atât de mult!
Întrebarea concursului: Care este cel mai frumos roman de dragoste citit și de ce?
Premii: 2 exemplare din noutatea “În lipsa iubirii” de Paula Izquierdo.
Deadline: Duminică, 7 August, ora 23:59.
Câștigătorii vor fi anunțați luni, 8 August, în jurul orei 12:00.
Tweet
am citit-o prima data dintr-o rasuflare, la fiecare recitire am simtit aceleas sentimente de déjà vu: Panza de paianjen de Cella Serghi
Desi am citit si unele romane care aveau ca tema centrala iubirea, cum ar fi “Gargui” despre care a spus cineva inainte, pe mine m-a impresionat o poveste de dragoste dintr-un roman foarte vast, cu evenimente importante: sociale, istorice etc, dar printre care totusi iubirea a doua personaje iese la suprafata. Este vorba de romanul “Shogun” de James Clavell, iar personajele aflate in postura de iubiti sunt John Blackthorne, personajul principal si Mariko. Iubirea lor era imposibila si totusi ei au facut-o posibila, pentru o vreme. Ea este casatorita, el este un englez, un gai-jin. Dragostea lor trece de barierele sociale, de barierele istorice si de barierele etnice si religioase ( ea e catolica, el e protestant), insa se termina cu sacrificiul suprem din partea ei, care moare pentru ca el sa raman in viata.
Sunt o fire nostalgica, care se hraneste cu povestile de dragoste imaginate, cu trairile de odinioara, cu emotia primului sarut. Si penrtu a-mi alimenta aceasta speranta care ma hraneste in fiecare zi, am lecturat multe carti…multe romane de dragoste. Poate unul dintre cele mai patrunzatoare romane de dragoste este, pentru mine, Mandirie si prejudecata. Ma fascineaza lumea de atunci, aparent atat de simpla si totusi extrem de complicata si bazata, foarte mult, pe statutul social. Cat despre povestea de dragoste care ia nastere si se maturizeaza, atat de timid, in paginile cartii, m-a coplesit cu totul. Si asta pentru ca, pe tot parcursul romanului, personaejele principale trec prin atatea schimbari, incat nu ai crede ca, la final, cei doi isi pot declara cu atata dorinta dragostea. Inca un lucru care mi-a trezit interesul a fost faptul ca, citind romanul, am observat ca cei doi, desi au dezvoltat o poveste de dragoste pe care oricine ar dori-o in viata reala, nu au avut niciodata contact fizic…nu s-au sarutat, dar totusi stiau ca sunt potriviti unul pentru celalalt. In lumea noastra, insa, sarutul este primul…restul, se descopera. Si de putine ori e ca in romanele lui Jane Austen.
“Gargui” de Andrew Davidson.
O poveste de dragoste indedita, intre un star porno aflat in sectia de “Arsi” a spitalului, intr-o stare foarte grava, si o schizofrenica din sectia “Psihiatrie” ce are grija de el atat in timpul internarii, cat si dupa externarea sa. Maestra de rang mondial in sculptarea garguielor, ea sustine ca cei doi au trait o poveste de dragoste in urma cu 700 de ani. Relatia dintre cei doi este redata intr-un mod placut si captivant. Aceasta este sustinuta de distincte povestiri, care ne introduc in alte lumi, povesti de dragoste petrecute in diferite regiuni (Germania, Japonia, Australia, Italia) si diferiti ani.
“Gargui”, un roman de debut ale carui drepturi de autor s-au vandut cu 1.25 milioane USD, contine cea mai frumoasa poveste de dragoste pe care am citit-o pana acum.
Liviu Rebreanu – “Adam si Eva”. Fiecare dintre noi are cu siguranta un suflet pereche. Cati dintre noi au reusit sa-l gaseasca?
Invitatie la vals de Mihail Drumes ma impresioneaza pana la lacrimi, mi se pare una dintre cele mai frumoase carti de dragoste din literatura romana.O carte ce te face sa intelegi ce inseamna dragostea adevarata, sa iubesti sacrificand tot ce ai mai frumos in viata,ce inseamna orgoliul intr-o iubire si cum poate distruge o iubire adevarata .
Sunt aproape sigur ca este cel mai bun roman de dragoste pentru adolescenti… o iubire intre un vampir si o fata cred ca stiti cu toti saga twilight. si filmul se ridica la nivelul carti:)
Mie mi-a placut foarte mult “Golful francezului”, de Daphne du Maurier. E o carte de la care nu aveam prea mari pretentii (poate de aceea mi-a placut), dar care a resit sa ma captiveze si recunosc ca am citit-o pe “nerasuflate”. Ce mi-a placut in mod deosebit a fost ideea de evadare din stilul de viata in care ajungi la un moment si, desi te plictiseste, nu mai are niciun farmec si te face sa te simti gol pe dinauntru, esti prins in el si cu greu reusesti sa-l schimbi.